Tips

Nutrition

Did you know that what you eat can influence the functioning and protection of your brain? A balanced and healthy diet is essential for our overall health and also for good cognitive functioning. In this section, you will find some tips about nutrition and how it can benefit our brain.


29 publications
Olive oil g187668f46 1920 768x512
Oli d’oliva verge i salut
Quan diem que un oli és millor que un altre no ens referim a la quantitat de greix que té, ja que tots els olis (gira-sol, sèsam, blat de moro, soja, etc.) tenen la mateixa quantitat. Ens referim a la qualitat d'aquest greix i a la presència d'altres substàncies.
Chicken breast fillet 2215709 640
Cal eliminar la carn vermella de la dieta?
Tot i que hi ha diferents maneres de classificar les carns, la més popular des d’un punt de vista nutricional és la que distingeix entre carn vermella i carn blanca.
Market g415f1b191 1280 768x512
Les espècies en l'alimentació
Les espècies vegetals, que tant utilitzem en la nostra gastronomia, no només  proporcionen gust, aroma i color als plats, sinó que també contribueixen a la protecció davant d’algunes patologies. Aquest paper protector és gràcies al seu efecte antioxidant, antiinflamatori i digestiu, entre d’altres.
Coffee beans gf36bd8e77 1280 768x511
Cafè i salut: més enllà de la cafeïna
El cafè és una beguda molt consumida arreu del món i, alhora, una de les més criticades a causa del seu contingut en cafeïna. La cafeïna és una de les substàncies psicoactives més consumides i la quantitat en què es troba en el cafè depèn de la varietat del gra de cafè, així com del moment de recol·lecció i de la forma de preparació.
System ge2ff965e4 1280 768x512
What role plays nutrition in our brain?
Virginia Woolf, an English writer and leading figure of the 20th century, said that one cannot think well, love well, sleep well, if one has not had a good dinner. This statement leads us to think that there is a close relationship between food and the brain.
Chocolate g9d744e6d1 1920 1024x683
La xocolata i els seus beneficis
La xocolata és el producte que s’obté de la barreja de quantitats variades de cacau en pols o pasta de cacau i sucre, amb o sense l’addició de mantega de cacau. Segons el percentatge de cacau –que ha de ser mínim del 35%– s’obtenen les diferents varietats de xocolata.