Nutrition

La fruita seca engreixa?


Ametlles, avellanes, nous, nous de macadàmia, nous del Brasil, festucs, anacards, castanyes, pinyons o cacauets. Existeix una llarga llista de fruita seca i, encara que sovint s'han demonitzat pel seu elevat contingut calòric i perquè es diu que engreixa, aquests aliments són molt saludables per a la teva salut. Ho sabies? Sí, es tracta d’un fals mite i te’l desmuntem a continuació!

Habitualment, la fruita seca es considera un aliment molt calòrica, ja que 100 g aporten entre 550 i 650 kcal. De totes maneres, si ens referim a la quantitat diària recomanada, que és aproximadament de 35 g, parlem d'unes 160 kcal. Per tant, en el context d'una dieta saludable, la fruita seca no engreixa.

Així mateix, els greixos que tenen aquests aliments són càrdio-saludables, i a més tenen molts altres beneficis per a l’organisme: un elevat contingut de proteïnes i minerals, així com de vitamines, antioxidants i fibra.

En relació amb el seu consum, es recomanen entre 3 i 7 racions, d'uns 35 g, de fruita seca a la setmana. La millor manera de consumir-la és crua o lleugerament torrada, però sense sal. A Ametller Origen elaborem la fruita seca de manera artesanal, torrant-la amb llenya d’alzina i roure procedent de boscos sostenibles per aconseguir un producte saludable i diferencial amb el màxim sabor i nutrients.

Finalment, i pel que fa al moment ideal per consumir fruita seca, qualsevol hora del dia és bona per a menjar-la, però si ens hem de decantar per algun àpat, és perfecta per menjar amb un iogurt al matí, un grapat a mig matí o per berenar.