Tips

Sleep

Did you know that your brain needs to rest in order to process learning? Having good rest is associated with better cognitive function and less brain atrophy in advanced ages. Recent studies indicate that excessive sleep can also be associated with increased cognitive impairment. In this section, you will find some tips on rest and how it can benefit our brains.


23 publications
People 2606731 640
La connexió vital entre el son i la felicitat: si em dius com estàs, et diré com dorms

La connexió vital entre el son i la felicitat és un tema que sovint passa desapercebut en la recerca de la nostra satisfacció personal. El son no és només un acte de descans físic, sinó una part crucial del nostre benestar emocional i mental. Com dormim pot tenir un impacte directe en com ens sentim durant el dia i en la nostra capacitat per experimentar emocions positives.

Feet 932346 640
Com dormir millor al Nadal

Dormir bé durant les festes de Nadal no és tan fàcil com podria semblar. Els excessos, els canvis de rutina i l’estrès produït per l’increment de compromisos socials pot afectar la qualitat i quantitat del nostre son.

Woman g61a544aa4 1280
Et costa dormir a causa de l'al·lèrgia?

Amb la primavera s'acosta un dels problemes més típics d'aquestes dates: la rinitis al·lèrgica. Has notat que et lleves amb el nas tapat o esternudes quan intentes dormir? Sens dubte, les al·lèrgies són molt empipadores i impacten directament en el descans.

Woman 2197947 640
Un son reparador millora la nostra salut cognitiva
Tot i l'aparent passivitat, el son és un fenomen actiu i necessari per restaurar i reparar processos que succeeixen quan estem desperts. Quan dormim, es produeixen tasques de manteniment en la majoria dels sistemes i funcions de l'organisme. Entre ells, la regeneració cel·lular; l'equilibri de processos metabòlics i immunològics; la reparació del desgast de teixits com els músculs; les funcions endocrines i reguladores, com la producció hormonal, i el control de la temperatura.
Man gc58428de7 640
Respiració conscient per dormir millor
La qualitat del son és un dels factors que més influeixen en el nostre benestar. Un son reparador ens protegeix de malalties, millora les nostres capacitats físiques i cognitives, augmenta la creativitat i rendiment i és una font inesgotable de vitalitat. Donats els seus beneficis, no és una bona idea privar-nos de son de forma premeditada per realitzar qualsevol altra activitat, típica de la nostra societat hiperconnectada. Els espanyols dormen de mitjana 6,8 hores, menys del que es recomana per als adults (entre 7 i 9 hores). 
Sueno1 1 768x614
Tens jet lag social?
Estàs tan cansat que recuperes hores de son durant el cap de setmana? Si és així, és probable que estiguis alterant els teus ritmes circadians.