Tips

Sleep

Did you know that your brain needs to rest in order to process learning? Having good rest is associated with better cognitive function and less brain atrophy in advanced ages. Recent studies indicate that excessive sleep can also be associated with increased cognitive impairment. In this section, you will find some tips on rest and how it can benefit our brains.


20 publications
Woman 2197947 640
Un son reparador millora la nostra salut cognitiva
Tot i l'aparent passivitat, el son és un fenomen actiu i necessari per restaurar i reparar processos que succeeixen quan estem desperts. Quan dormim, es produeixen tasques de manteniment en la majoria dels sistemes i funcions de l'organisme. Entre ells, la regeneració cel·lular; l'equilibri de processos metabòlics i immunològics; la reparació del desgast de teixits com els músculs; les funcions endocrines i reguladores, com la producció hormonal, i el control de la temperatura.
Man gc58428de7 640
Respiració conscient per dormir millor
La qualitat del son és un dels factors que més influeixen en el nostre benestar. Un son reparador ens protegeix de malalties, millora les nostres capacitats físiques i cognitives, augmenta la creativitat i rendiment i és una font inesgotable de vitalitat. Donats els seus beneficis, no és una bona idea privar-nos de son de forma premeditada per realitzar qualsevol altra activitat, típica de la nostra societat hiperconnectada. Els espanyols dormen de mitjana 6,8 hores, menys del que es recomana per als adults (entre 7 i 9 hores). 
Sueno1 1 768x614
Tens jet lag social?
Estàs tan cansat que recuperes hores de son durant el cap de setmana? Si és així, és probable que estiguis alterant els teus ritmes circadians.
Pexels kampus production 8637982 768x512
Per què l'exercici millora el son i viceversa?
És conegut l'efecte relaxant de l'exercici en el nostre cos i la nostra ment i la seva capacitat per ajudar-nos a dormir millor. Però, a què es deu?
Cronotipo 300x146
Cronotip, son i productivitat
En quina franja del dia et sents més enfocat o predisposat a l'activitat física? Sense obligacions, a quina hora et ficaries al llit o t’aixecaries?
Amistad consejo socialización 2
Social life and healthy sleep
Recent research indicates that getting a good night's sleep improves our social interactions, and vice versa, a social life promotes better quality sleep. Taking into account that social contact is vital for health in general and that it is also one of the most important factors to protect our mental well-being, it seems reasonable to pay attention to how we sleep.