Consells

Son

Sabies que el teu cervell necessita descansar per poder processar l’aprenentatge? Tenir una bona qualitat de son s’associa amb una millor funció cognitiva i una menor atròfia del cervell en edats avançades. Estudis recents indiquen que dormir en excés també pot associar-se a una major afectació cognitiva. En aquesta secció trobaràs consells sobre el descans i com pot beneficiar el nostre cervell.


26 publicacions
Book 6895867 640
Cuidar el son per a una bona tornada a les aules
Dormir és essencial per al desenvolupament saludable dels infants. Us donem alguns consells per ajudar-los en la transició de les vacances a la rutina.
Coffee gd73765513 640
Cafeïna i son
La cafeïna, sobretot consumida a prop de l’hora d’anar a dormir, pot provocar que vagis a dormir més tard, que dormis menys hores en total o que tinguis una sensació de mal descans.
Dakos g53690fb64 640
La relació entre la dieta mediterrània i el son

Els factors dietètics poden impactar en la qualitat del son: aliments rics en melatonina, triptòfan i serotonina poden millorar els paràmetres de qualitat del son, mentre que la cafeïna o l'excés de sucres lliures tenen un impacte negatiu en el son.

Woman g61a544aa4 1280
Et costa dormir a causa de l'al·lèrgia?

Amb la primavera s'acosta un dels problemes més típics d'aquestes dates: la rinitis al·lèrgica. Has notat que et lleves amb el nas tapat o esternudes quan intentes dormir? Sens dubte, les al·lèrgies són molt empipadores i impacten directament en el descans.

Tangerines g888dc423d 640
Abordar l'insomni a través de l'alimentació: micronutrients

Els micronutrients són les vitamines i els minerals que el cos necessita per a un funcionament normal i, en conseqüència, per a un descans saludable.

Eix
Abordar l'insomni a través de l'alimentació: macronutrients
Estàs patint d'insomni aquest inici de l'any? Se t'està fent pujada el gener i no dorms com ho sols fer? Potser t'ajudi comprendre com la dieta incideix directament en el descans, especialment després del Nadal.