Consells

Son

Sabies que el teu cervell necessita descansar per poder processar l’aprenentatge? Tenir una bona qualitat de son s’associa amb una millor funció cognitiva i una menor atròfia del cervell en edats avançades. Estudis recents indiquen que dormir en excés també pot associar-se a una major afectació cognitiva. En aquesta secció trobaràs consells sobre el descans i com pot beneficiar el nostre cervell.


28 publicacions
People 2606731 640
La connexió vital entre el son i la felicitat: si em dius com estàs, et diré com dorms

La connexió vital entre el son i la felicitat és un tema que sovint passa desapercebut en la recerca de la nostra satisfacció personal. El son no és només un acte de descans físic, sinó una part crucial del nostre benestar emocional i mental. Com dormim pot tenir un impacte directe en com ens sentim durant el dia i en la nostra capacitat per experimentar emocions positives.

Feet 932346 640
Com dormir millor al Nadal

Dormir bé durant les festes de Nadal no és tan fàcil com podria semblar. Els excessos, els canvis de rutina i l’estrès produït per l’increment de compromisos socials pot afectar la qualitat i quantitat del nostre son.

Book 6895867 640
Cuidar el son per a una bona tornada a les aules
Dormir és essencial per al desenvolupament saludable dels infants. Us donem alguns consells per ajudar-los en la transició de les vacances a la rutina.
Coffee gd73765513 640
Cafeïna i son
La cafeïna, sobretot consumida a prop de l’hora d’anar a dormir, pot provocar que vagis a dormir més tard, que dormis menys hores en total o que tinguis una sensació de mal descans.
Dakos g53690fb64 640
La relació entre la dieta mediterrània i el son

Els factors dietètics poden impactar en la qualitat del son: aliments rics en melatonina, triptòfan i serotonina poden millorar els paràmetres de qualitat del son, mentre que la cafeïna o l'excés de sucres lliures tenen un impacte negatiu en el son.

Woman g61a544aa4 1280
Et costa dormir a causa de l'al·lèrgia?

Amb la primavera s'acosta un dels problemes més típics d'aquestes dates: la rinitis al·lèrgica. Has notat que et lleves amb el nas tapat o esternudes quan intentes dormir? Sens dubte, les al·lèrgies són molt empipadores i impacten directament en el descans.