Consells

Son

Sabies que el teu cervell necessita descansar per poder processar l’aprenentatge? Tenir una bona qualitat de son s’associa amb una millor funció cognitiva i una menor atròfia del cervell en edats avançades. Estudis recents indiquen que dormir en excés també pot associar-se a una major afectació cognitiva. En aquesta secció trobaràs consells sobre el descans i com pot beneficiar el nostre cervell.


22 publicacions
Tangerines g888dc423d 640
Abordar l'insomni a través de l'alimentació: micronutrients

Els micronutrients són les vitamines i els minerals que el cos necessita per a un funcionament normal i, en conseqüència, per a un descans saludable.

Eix
Abordar l'insomni a través de l'alimentació: macronutrients
Estàs patint d'insomni aquest inici de l'any? Se t'està fent pujada el gener i no dorms com ho sols fer? Potser t'ajudi comprendre com la dieta incideix directament en el descans, especialment després del Nadal.
Woman 2197947 640
Un son reparador millora la nostra salut cognitiva
Tot i l'aparent passivitat, el son és un fenomen actiu i necessari per restaurar i reparar processos que succeeixen quan estem desperts. Quan dormim, es produeixen tasques de manteniment en la majoria dels sistemes i funcions de l'organisme. Entre ells, la regeneració cel·lular; l'equilibri de processos metabòlics i immunològics; la reparació del desgast de teixits com els músculs; les funcions endocrines i reguladores, com la producció hormonal, i el control de la temperatura.
Man gc58428de7 640
Respiració conscient per dormir millor
La qualitat del son és un dels factors que més influeixen en el nostre benestar. Un son reparador ens protegeix de malalties, millora les nostres capacitats físiques i cognitives, augmenta la creativitat i rendiment i és una font inesgotable de vitalitat. Donats els seus beneficis, no és una bona idea privar-nos de son de forma premeditada per realitzar qualsevol altra activitat, típica de la nostra societat hiperconnectada. Els espanyols dormen de mitjana 6,8 hores, menys del que es recomana per als adults (entre 7 i 9 hores). 
Sueno1 1 768x614
Tens jet lag social?
Estàs tan cansat que recuperes hores de son durant el cap de setmana? Si és així, és probable que estiguis alterant els teus ritmes circadians.
Pexels kampus production 8637982 768x512
Per què l'exercici millora el son i viceversa?
És conegut l'efecte relaxant de l'exercici en el nostre cos i la nostra ment i la seva capacitat per ajudar-nos a dormir millor. Però, a què es deu?