Exercici físic

Sabies que realitzar exercici físic de forma continuada té efectes beneficiosos sobre el nostre cervell? L’exercici físic promou la plasticitat cerebral, estimulant la comunicació entre les neurones, a més d’optimitzar la circulació de sang i oxigen cap al cervell. A més, en persones adultes s’ha vist que hi ha una relació positiva entre els nivells de salut cardiovascular i les funcions cognitives. En aquesta secció trobaràs consells sobre l’exercici físic i com pot beneficiar al nostre cervell.

Fer exercici i socializtar beneficiarà el nostre cervell 16/05/2019

Consell elaborat per David Pérez Terrado, Divisió Central d'Activitat Física i Salut de Metropolitan Club, entitat col·laboradora del BBHI

Llegir més
Què passa en el nostre cos quan fem exercici? 21/01/2019

L'exercici físic d'adequada intensitat activa el nostre sistema simpàtic i fa que (entre moltes altres coses) la nostra sang comenci a circular ràpidament per tot el cos i se segreguin una sèrie de substàncies químiques.

Llegir més
Més persones actives per a un món més sa 11/06/2018

L'activitat física regular és un factor de protecció per a la prevenció i el tractament de les principals malalties no transmissibles com les malalties cardíaques, els accidents cerebrovasculars, la diabetis i el càncer de mama i còlon. També s'associa amb una millor salut mental, retard en l'aparició de la demència i una millor qualitat de vida i benestar.

Llegir més
Una vida activa i exercici regular, millor funció cerebral 05/10/2017

El Global Council on Brain Health (GCBH) és una col·laboració independent creada per proporcionar informació sobre com mantenir i millorar la teva salut cerebral. El seu objectiu primordial és ajudar a les persones a posar en pràctica els últims descobriments científics per millorar la seva salut cognitiva i viure la seva vida de la millor manera possible.

Llegir més
Activitats com el ioga poden promoure el benestar psicològic 26/04/2017

En els darrers anys s’han publicat un nombre creixent d'estudis de recerca dirigits a investigar l'efecte de determinades pràctiques, o activitats, com la pràctica del ioga,  amb una llarga tradició en altres cultures i que, més recentment, tenen un impacte cada com més gran en les societats occidentals.

Llegir més
Realitza activitat física amb regularitat 07/03/2017

Mantenir-se físicament actiu i realitzar activitat física regular adaptada a les nostres capacitats és vital per una millor salut i qualitat de vida, augmenta el sentiment d’autoeficàcia i sovint dóna lloc a un increment de les relacions socials.

Llegir més