Exercici físic

Sabies que realitzar exercici físic de forma continuada té efectes beneficiosos sobre el nostre cervell? L’exercici físic promou la plasticitat cerebral, estimulant la comunicació entre les neurones, a més d’optimitzar la circulació de sang i oxigen cap al cervell. A més, en persones adultes s’ha vist que hi ha una relació positiva entre els nivells de salut cardiovascular i les funcions cognitives. En aquesta secció trobaràs consells sobre l’exercici físic i com pot beneficiar al nostre cervell.

Per què l’exercici millora el son i viceversa? 29/06/2022

El fenomen del son necessita contrast entre el dia i la nit, ja que implica processos biològics diferents entre els dos estats.

Llegir més
Exercicis per a dormir millor 30/09/2020

Consell del son elaborat per AdSalutem, entitat col·laboradora del BBHI. L'activitat física és imprescindible per a la salut general, i un dels seus grans beneficis és que pot millorar notablement la qualitat del son.

Llegir més
Fer exercici i socialitzar beneficia el nostre cervell 16/05/2019

Actualment no es concep una societat sense la pràctica regular d’exercici físic. Si bé històricament es pensava que el que determinava la seva pràctica era un factor biològic, s’ha demostrat que es tracta d’un factor generacional i d’estil de vida.

Llegir més
Què passa en el nostre cos quan fem exercici? 21/01/2019

L'exercici físic d'adequada intensitat activa el nostre sistema simpàtic i fa que (entre moltes altres coses) la nostra sang comenci a circular ràpidament per tot el cos i se segreguin una sèrie de substàncies químiques.

Llegir més
Més persones actives per a un món més sa 11/06/2018

L'activitat física regular és un factor de protecció per a la prevenció i el tractament de les principals malalties no transmissibles com les malalties cardíaques, els accidents cerebrovasculars, la diabetis i el càncer de mama i còlon. També s'associa amb una millor salut mental, retard en l'aparició de la demència i una millor qualitat de vida i benestar.

Llegir més
Una vida activa i exercici regular, millor funció cerebral 05/10/2017

El Global Council on Brain Health (GCBH) és una col·laboració independent creada per proporcionar informació sobre com mantenir i millorar la teva salut cerebral. El seu objectiu primordial és ajudar a les persones a posar en pràctica els últims descobriments científics per millorar la seva salut cognitiva i viure la seva vida de la millor manera possible.

Llegir més
Activitats com el ioga poden promoure el benestar psicològic 26/04/2017

En els darrers anys s’han publicat un nombre creixent d'estudis de recerca dirigits a investigar l'efecte de determinades pràctiques, o activitats, com la pràctica del ioga,  amb una llarga tradició en altres cultures i que, més recentment, tenen un impacte cada com més gran en les societats occidentals.

Llegir més
Realitza activitat física amb regularitat 07/03/2017

Mantenir-se físicament actiu i realitzar activitat física regular adaptada a les nostres capacitats és vital per una millor salut i qualitat de vida, augmenta el sentiment d’autoeficàcia i sovint dóna lloc a un increment de les relacions socials.

Llegir més