Consells

Pla vital

Sabies que les persones que saben apreciar les experiències positives tenen una vida més satisfactòria i menys probabilitat de presentar depressió? S’ha descrit que les persones que viuen la seva vida de forma plena, sentint que aquesta té un propòsit, uns objectius i una direccionalitat tenen menys probabilitat de desenvolupar demència en l’edat avançada i tenen una millor funció cognitiva. En aquesta secció trobaràs consells sobre el pla vital i com pot beneficiar el nostre cervell.


4 publicacions
Tocando guitarra 768x512
Tenir propòsits en la vida ajuda a prevenir el desenvolupament de declivi cognitiu i demència
En els últims anys una línia de la neurociència s’ha focalitzat en explorar la relació entre ment i cos i la manera en la qual factors espirituals, emocionals i socials poden tenir efectes directes en la salut.
Mindfulness cartel 768x512
L’atenció plena: millor atenció, regulació emocional i autoconsciència
La paraula mindfulness, derivada de la paraula “sati” de la llengua pali antigament parlada a l’Índia, representa un concepte difícilment traduïble de l’anglès en una sola paraula. Entre les possibles traduccions la més utilitzada és el concepte de “atenció plena”. Aquest concepte es pot definir en primera instància com la capacitat de ser conscient i focalitzar-se en el present, l’aquí i ara.
Felicidad mujer espaldas 768x512
La positivitat i l'optimisme podrien protegir contra el declivi cognitiu
A continuació compartim un informe  sobre Salut Cerebral i Benestar Mental amb algunes recomanacions relacionades amb l'estat d'ànim i la perspectiva, per exemple: aprendre a acceptar les decisions del passat, reconèixer el que no es pot canviar i aprendre a calmar els pensaments negatius i excessius, potser a través d'alguna cosa com la meditació. També compartim una de les seves infografies.
Mindfulness walking web
Establir objectius i dur-los a terme
El benestar psicològic està estretament relacionat amb una millor salut emocional i en general una salut cerebral. En aquest estat de benestar la persona se sent bé, pot desenvolupar les seves capacitats, afrontar les situacions quotidianes d’estrès, tenir relacions satisfactòries o treballar de forma eficient.