Consells

Entrenament cognitiu

Sabies que participar en activitats estimulants que desafiïn la ment ajuda a optimitzar els recursos del nostre cervell per prevenir o retardar l’aparició de malalties? Les persones que al llarg de la vida han mantingut activitats cognitivament estimulants presenten menys probabilitat de manifestar demència. En aquesta secció trobaràs consells sobre activitat cognitiva i com pot beneficiar el nostre cervell.


6 publicacions
GCBH desafia tu cerebro
Desafia el teu cervell per envellir de manera saludable
El Global Council on Brain Health (GCBH) és una col·laboració independent creada per proporcionar informació sobre com mantenir i millorar la teva salut cerebral.
Memory Tricks 768x879
4 trucs per accelerar la teva memòria
Tots tenim moments d'oblit sobre on hem deixat les claus, per què entrem en una habitació o com es diu un objecte. El més probable és que això reflecteixi canvis relacionats amb l'edat en les habilitats de pensament.
Captura Infografia Entrenamiento Cognitivo Esp 233x300
Una vida activa i exercici regular, millor funció cerebral
El Global Council on Brain Health (GCBH) és una col·laboració independent creada per proporcionar informació sobre com mantenir i millorar la teva salut cerebral.
Photo 1500015139098 84b51c349a60 768x513
Aprendre noves habilitats per millorar algunes funcions cognitives en l’envelliment
Al llarg de tota la vida el nostre cervell canvia constantment, desenvolupant noves neurones i connexions entre elles. Aquesta capacitat de canviar i adaptar-se del nostre cervell es coneix com a plasticitat cerebral.
Strategy gdb569a8d1 640
Practicar activitats com els escacs per millorar algunes funcions cognitives
En les últimes dècades s’ha creat el fitness pel cervell (Brain Fitness), un concepte nascut als EEUU que advoca per entrenar el cervell  i que inclou totes aquelles activitats d’oci i de la vida diària que mantenen la ment activa i  poden ser cognitivament estimulants.
Foto GNPT2 768x512
Estimulació per prevenir el deteriorament cognitiu
Per al manteniment d'un bon nivell de les funcions intel·lectuals (atenció, orientació, memòria, llenguatge, per citar algunes de les més rellevants) la recerca actual ha establert la importància de l'entrenament cognitiu com a prevenció primària per prevenir el deteriorament cognitiu i la seva progressió.