Consells

Nutrició

Sabies que la alimentació pot influir en el funcionament i la protecció del teu cervell? Una dieta equilibrada i saludable és fonamental per la nostra salut en general i, també, pel nostre bon funcionament cognitiu. En aquesta secció trobaràs consells sobre nutrició i com pot beneficiar el nostre cervell.


36 publicacions
Proyecto nuevo 76
La fruita seca engreixa?

Encara que sovint s'ha demonitzat la fruita seca pel seu elevat contingut calòric i perquè es diu que engreixa, aquests aliments són molt saludables per a la teva salut. Ho sabies? Sí, es tracta d’un fals mite i te’l desmuntem a continuació!

Loaf 2796393 640
El paper de les proteïnes en l’envelliment
Les proteïnes són un element clau per al bon funcionament de l’organisme i estan involucrades en un gran nombre de processos vitals com ara la reparació de teixits, el sistema immunitari, el sistema digestiu, l’hormonal i el manteniment de la massa muscular, entre d’altres.
Fungus 1194380 640
Els bolets, un regal de tardor baix en calories i ric en fibres i minerals
N'hi ha que diuen que els bolets són rics en proteïnes i, per tant, una alternativa a la carn. D’altres diuen que són verdures i d’altres que són un grup a part. Per sortir de dubtes, t’expliquem el seu valor nutricional en estat fresc.
Coffee gd73765513 640
Cafeïna i son
La cafeïna, sobretot consumida a prop de l’hora d’anar a dormir, pot provocar que vagis a dormir més tard, que dormis menys hores en total o que tinguis una sensació de mal descans.
Dakos g53690fb64 640
La relació entre la dieta mediterrània i el son

Els factors dietètics poden impactar en la qualitat del son: aliments rics en melatonina, triptòfan i serotonina poden millorar els paràmetres de qualitat del son, mentre que la cafeïna o l'excés de sucres lliures tenen un impacte negatiu en el son.

Abstract gb233821fc 640
Els greixos, una peça clau en la nostra alimentació

Els greixos són una font d’energia i tenen un paper rellevant en el nostre organisme, però s’han de consumir en les quantitats adequades