Consells

Nutrició

Sabies que la alimentació pot influir en el funcionament i la protecció del teu cervell? Una dieta equilibrada i saludable és fonamental per la nostra salut en general i, també, pel nostre bon funcionament cognitiu. En aquesta secció trobaràs consells sobre nutrició i com pot beneficiar el nostre cervell.


30 publicacions
Beach g7222f3ef4 640
La vitamina D i la salut

Obtenim la major part de la vitamina D a partir de la síntesi cutània, per l'acció de la llum solar. Però la dieta també és una font natural d'aquesta vitamina que darrerament s'ha relacionat amb el rendiment cognitiu.

Olive oil g187668f46 1920 768x512
Oli d’oliva verge i salut
Quan diem que un oli és millor que un altre no ens referim a la quantitat de greix que té, ja que tots els olis (gira-sol, sèsam, blat de moro, soja, etc.) tenen la mateixa quantitat. Ens referim a la qualitat d'aquest greix i a la presència d'altres substàncies.
Chicken breast fillet 2215709 640
Cal eliminar la carn vermella de la dieta?
Tot i que hi ha diferents maneres de classificar les carns, la més popular des d’un punt de vista nutricional és la que distingeix entre carn vermella i carn blanca.
Market g415f1b191 1280 768x512
Les espècies en l'alimentació
Les espècies vegetals, que tant utilitzem en la nostra gastronomia, no només  proporcionen gust, aroma i color als plats, sinó que també contribueixen a la protecció davant d’algunes patologies. Aquest paper protector és gràcies al seu efecte antioxidant, antiinflamatori i digestiu, entre d’altres.
Coffee beans gf36bd8e77 1280 768x511
Cafè i salut: més enllà de la cafeïna
El cafè és una beguda molt consumida arreu del món i, alhora, una de les més criticades a causa del seu contingut en cafeïna. La cafeïna és una de les substàncies psicoactives més consumides i la quantitat en què es troba en el cafè depèn de la varietat del gra de cafè, així com del moment de recol·lecció i de la forma de preparació.
System ge2ff965e4 1280 768x512
Quin paper té la nostra alimentació en el cervell?
Virginia Woolf, una escriptora anglesa i figura destacada del segle XX, deia que un no pot pensar bé, estimar bé, dormir bé, si no ha sopat bé. Aquesta afirmació ja ens fa pensar que entre alimentació i cervell hi ha una estreta relació.