Socialització

Sabies que realitzar activitats que incorporen un component d’interacció social, com la dansa o les arts marcials, s’han associat amb un manteniment de la salut cerebral? Nombrosos estudis demostren que el grau d’interacció social s’associa amb millor qualitat de vida i satisfacció, menor deteriorament cognitiu al llarg del temps i prevalença de demència. En aquesta secció trobaràs consells sobre socialització i com pot beneficiar el nostre cervell.

Vida social i son saludable 31/01/2022

La investigació recent indica que dormir bé millora les nostres interaccions socials i viceversa, la vida social promou un somni de més qualitat.

Llegir més
Les amistats: Enriqueixen la teva vida i milloren la teva salut 07/05/2020

Les amistats poden tenir una gran repercussió en la teva salut i en el teu benestar, però no sempre és fàcil construir-les o mantenir-les. Comprèn la importància de les amistats en la teva vida i què pots fer per construir-les i cultivar-les amb aquest article escrit per professionals de la Clínica Mayo dels EUA.

Llegir més
Fer exercici i socialitzar beneficia el nostre cervell 16/05/2019

Actualment no es concep una societat sense la pràctica regular d’exercici físic. Si bé històricament es pensava que el que determinava la seva pràctica era un factor biològic, s’ha demostrat que es tracta d’un factor generacional i d’estil de vida.

Llegir més
Sentir-se conectat, millor salut cerebral 26/09/2017

El Global Council on Brain Health (GCBH) és una col·laboració independent creada per proporcionar informació sobre com mantenir i millorar la teva salut cerebral. El seu objectiu primordial és ajudar a les persones a posar en pràctica els últims descobriments científics per millorar la seva salut cognitiva i viure la seva vida de la millor manera possible.

Llegir més
Ser socialment actiu pot ajudar a reduir el risc de declivi cognitiu 02/06/2017

L'aspecte social de la vida d'una persona és molt important per mantenir la salut cerebral i es pot dividir en diferents factors: la xarxa social, l'activitat social i la integració social.

Llegir més
Cuidar les relacions interpersonals 07/03/2017

Segons l’Organització Mundial de la Salut (OMS), l’edat cronològica no és un indicador exacte dels canvis que acompanyen a l’envelliment. Els seus efectes poden variar d’un  individu a un altre depenent de diferents factors com l’estil de vida, factors genètics i ambientals, particularment els relacionats amb els aspectes socials.

Llegir més