Pla vital

Sabies que les persones que saben apreciar les experiències positives tenen una vida més satisfactòria i menys probabilitat de presentar depressió? S’ha descrit que les persones que viuen la seva vida de forma plena, sentint que aquesta té un propòsit, uns objectius i una direccionalitat tenen menys probabilitat de desenvolupar demència en l’edat avançada i tenen una millor funció cognitiva. En aquesta secció trobaràs consells sobre el pla vital i com pot beneficiar el nostre cervell.

La positivitat i l’optimisme podrien protegir contra el declivi cognitiu 24/01/2019

El Global Council on Brain Health (GCBH) és una col·laboració independent creada per proporcionar informació sobre com mantenir i millorar la teva salut cerebral. El seu objectiu primordial és ajudar a les persones a posar en pràctica els últims descobriments científics per millorar la seva salut cognitiva i viure la seva vida de la millor manera possible.

Llegir més
L’atenció plena: millor atenció, regulació emocional i autoconsciència 27/10/2017

La paraula mindfulness, derivada de la paraula “sati” de la llengua pali antigament parlada a l’Índia, representa un concepte difícilment traduïble de l’anglès en una sola paraula. Entre les possibles traduccions la més utilitzada és el concepte de “atenció plena”. Aquest concepte es pot definir en primera instància com la capacitat de ser conscient i focalitzar-se en el present, l’aquí i ara.

Llegir més
Tenir propòsits en la vida ajuda a prevenir el desenvolupament de declivi cognitiu i demència 03/07/2017

En els últims anys una línia de la neurociència s’ha focalitzat en explorar la relació entre ment i cos i la manera en la qual factors espirituals, emocionals i socials poden tenir efectes directes en la salut.

Llegir més
Establir objectius i dur-los a terme 07/03/2017

El benestar psicològic està estretament relacionat amb una millor salut emocional i en general una salut cerebral. En aquest estat de benestar la persona se sent bé, pot desenvolupar les seves capacitats, afrontar les situacions quotidianes d’estrès, tenir relacions satisfactòries o treballar de forma eficient.

Llegir més