Entrenament cognitiu

Sabies que participar en activitats estimulants que desafiïn la ment ajuda a optimitzar els recursos del nostre cervell per prevenir o retardar l’aparició de malalties? Les persones que al llarg de la vida han mantingut activitats cognitivament estimulants presenten menys probabilitat de manifestar demència. En aquesta secció trobaràs consells sobre activitat cognitiva i com pot beneficiar el nostre cervell.

Desafia el teu cervell per envellir de manera saludable 28/08/2018

El Global Council on Brain Health (GCBH) és una col·laboració independent creada per proporcionar informació sobre com mantenir i millorar la teva salut cerebral.

Llegir més
4 trucs per accelerar la teva memòria 23/03/2018

Tots tenim moments d'oblit sobre on hem deixat les claus, per què entrem en una habitació o com es diu un objecte. El més probable és que això reflecteixi canvis relacionats amb l'edat en les habilitats de pensament.

Llegir més
Aprendre noves habilitats per millorar algunes funcions cognitives en l’envelliment 13/10/2017

Al llarg de tota la vida el nostre cervell canvia constantment, desenvolupant noves neurones i connexions entre elles. Aquesta capacitat de canviar i adaptar-se del nostre cervell es coneix com a plasticitat cerebral.

Llegir més
Practicar activitats com els escacs per millorar algunes funcions cognitives 17/05/2017

En les últimes dècades s’ha creat el fitness pel cervell (Brain Fitness), un concepte nascut als EEUU que advoca per entrenar el cervell  i que inclou totes aquelles activitats d’oci i de la vida diària que mantenen la ment activa i  poden ser cognitivament estimulants.

Llegir més
Estimulació per prevenir el deteriorament cognitiu 07/03/2017

Per al manteniment d'un bon nivell de les funcions intel·lectuals (atenció, orientació, memòria, llenguatge, per citar algunes de les més rellevants) la recerca actual ha establert la importància de l'entrenament cognitiu com a prevenció primària per prevenir el deteriorament cognitiu i la seva progressió.

Llegir més