Nutrition
El peix blanc té greixos omega-3 com el peix blau?
L’omega-3 és un tipus de greix poliinsaturat que aporta molts beneficis per a la salut. Entre els més importants destaquen que ajuda a mantenir el cor sa, enforteix les neurones i té un efecte antiinflamatori.
Tots els peixos, siguin de l’espècie que siguin, són font de greixos omega-3. El que varia és la quantitat d’aquest. Així doncs, en funció del contingut de greixos, podem classificar els peixos en:
• Peix magre o blanc: pertanyen a aquest grup el lluç, el bacallà, el llenguado o el rap, i tenen un percentatge de greixos inferior al 2%.
• Peix semigràs o blanc: com el besuc, el llobarro, l’orada, la maire, la truita o l’emperador, que tenen entre un 2% i un 5% de greixos.
• Peix blau o gras: la tonyina, el bonítol, les sardines, el seitó, el peix espasa, el moll o roger, l’anguila, el salmó, el verat o les anxoves, que tenen més del 5% de greix.
Beneficis de menjar peix
El consum de peix és molt bo per a l’organisme, ja que és font de proteïnes d’alt valor biològic, així com de minerals com el iode o el seleni, vitamines (especialment A i D) i greixos saludables. Respecte al seu consum, es recomana de 2 a 3 racions de peix a la setmana i que, d’aquestes, com a mínim una sigui de peix blau.
Tots els peixos, siguin de l’espècie que siguin, són font de greixos omega-3. El que varia és la quantitat d’aquest. Així doncs, en funció del contingut de greixos, podem classificar els peixos en:
• Peix magre o blanc: pertanyen a aquest grup el lluç, el bacallà, el llenguado o el rap, i tenen un percentatge de greixos inferior al 2%.
• Peix semigràs o blanc: com el besuc, el llobarro, l’orada, la maire, la truita o l’emperador, que tenen entre un 2% i un 5% de greixos.
• Peix blau o gras: la tonyina, el bonítol, les sardines, el seitó, el peix espasa, el moll o roger, l’anguila, el salmó, el verat o les anxoves, que tenen més del 5% de greix.
Beneficis de menjar peix
El consum de peix és molt bo per a l’organisme, ja que és font de proteïnes d’alt valor biològic, així com de minerals com el iode o el seleni, vitamines (especialment A i D) i greixos saludables. Respecte al seu consum, es recomana de 2 a 3 racions de peix a la setmana i que, d’aquestes, com a mínim una sigui de peix blau.