Actualitat
Nova piràmide d'alimentació saludable
divendres 31 de març 2017
Les noves guies d'alimentació s'entenen dins d'un marc de la salut global, amb l'objectiu de contribuir al benestar i la qualitat de vida.
Inclouen temes com la 'mentalitat' (mindful eating) en l'alimentació. És a dir, pensar i planificar amb temps els aliments que ens seran beneficiosos i com preparar-los.
Per altra banda, s'esmenten els aspectes 'emocionals' a l'alimentació, com les evidències que parlen que una major ingesta d'hidrats de carboni i greixos s'associa a estats d'ira, ansietat o frustració. I, per tant, es recomana un "control cognitiu '(vs fisiològic) de les pautes alimentàries.
També s'inclouen els suplements alimentaris com opció a considerar, però pautada individualment amb professionals.
Al contrari que altres guies, com les que elaboren experts en nutrició de Harvard School of Public Health (EUA), que posen a les fruites i verdures com a primer esglaó de les recomanacions, les noves guies situen a la base dels grups de consum dels menjars principals els cereals de gra sencer i els seus derivats integrals, juntament amb altres aliments rics en hidrats de carboni complexos.
Més informació: