Nutrició
Oli d’oliva verge i salut
Consell elaborat per la Dra. Eulàlia Vidal, coordinadora del consell assessor de nutrició i salut d’Ametller Origen
Quan diem que un oli és millor que un altre no ens referim a la quantitat de greix que té, ja que tots els olis (gira-sol, sèsam, blat de moro, soja, etc.) tenen la mateixa quantitat. Ens referim a la qualitat d'aquest greix i a la presència d'altres substàncies. L'oli d'oliva és un aliment fonamental en la dieta mediterrània i s'obté de la prensió mecànica de les olives. Quan aquest oli no passa per cap procés de refinació se'l denomina oli d'oliva verge i pren dues denominacions:
Quan diem que un oli és millor que un altre no ens referim a la quantitat de greix que té, ja que tots els olis (gira-sol, sèsam, blat de moro, soja, etc.) tenen la mateixa quantitat. Ens referim a la qualitat d'aquest greix i a la presència d'altres substàncies. L'oli d'oliva és un aliment fonamental en la dieta mediterrània i s'obté de la prensió mecànica de les olives. Quan aquest oli no passa per cap procés de refinació se'l denomina oli d'oliva verge i pren dues denominacions:
- Oli d'oliva verge extra: és el de major qualitat i amb poca acidesa
- Oli d'oliva verge: presenta un grau d'acidesa superior i és de menys qualitat