Actualitat

La BBHI i el Culinary Institute of Barcelona engeguen una iniciativa per generar receptes senzilles i bones per a la salut cerebral


Una bona nutrició és un dels 7 pilars per afavorir una bona salut cerebral. Per aquest motiu, la Barcelona Brain Health Initiative de l’Institut Guttmann i el Culinary Institute of Barcelona han posat en marxa la iniciativa conjunta Neurones a la carta - Receptes per a un cervell saludable, que compta amb el suport de la Federació Catalana DOP-IGP.

​L'objectiu d'aquesta iniciativa és compartir idees de plats senzills i saludables, elaborats amb ingredients que afavoreixin una bona salut cerebral. A partir de l'octubre i fins a finals d'any, cada setmana es compartirà una vídeo-recepta elaborada per Pep Nogué, cuiner, director gastronòmic del CIB i col·laborador en diversos mitjans de comunicació.

A més, cada recepta anirà acompanyada d’un vídeo en què Anna Paré, llicenciada en Farmàcia i graduada en Nutrició Humana i Dietètica, professora de la UOC i del CIB, explicarà les propietats i beneficis per a la salut cerebral de l’ingredient que centri cada recepta.

​​Per dissenyar els plats, s’ha volgut comptar amb l’opinió dels més de 6.000 participants de la BBHI, una iniciativa engegada el 2017 dirigida a conèixer i entendre com podem mantenir la salut del cervell al llarg del temps. A principis de juliol se’ls va oferir la possibilitat de votar quins ingredients volien que centressin cada recepta. Els resultats de l’enquesta han estat:

Peix: seitó
Fruita seca: nous
Fruites vermelles: nabius
Verdures: espinacs
Hortalisses: tomàquet
Llegums: llenties
Fruites d'estiu: préssec
Proteïna d'origen animal: ous
Compostos bioactius: cafè
Fermentats: iogurt

Entre totes les persones que han votat, s’han sortejat 3 exemplars del llibre La cuina de la memòria, escrit per Anna Paré i Pep Nogué. L'obra inclou una part teòrica, sobre la importància de l'alimentació per cuidar el cervell i com fer-ho, i una altra de més pràctica, amb receptes de tot tipus.