Actualitat
La BBHI i el Culinary Institute of Barcelona engeguen una iniciativa per generar receptes senzilles i bones per a la salut cerebral
Una bona nutrició és un dels 7 pilars per afavorir una bona salut cerebral. Per aquest motiu, la Barcelona Brain Health Initiative de l’Institut Guttmann i el Culinary Institute of Barcelona han posat en marxa la iniciativa conjunta Neurones a la carta - Receptes per a un cervell saludable, que compta amb el suport de la Federació Catalana DOP-IGP.
L'objectiu d'aquesta iniciativa és compartir idees de plats senzills i saludables, elaborats amb ingredients que afavoreixin una bona salut cerebral. A partir de l'octubre i fins a finals d'any, cada setmana es compartirà una vídeo-recepta elaborada per Pep Nogué, cuiner, director gastronòmic del CIB i col·laborador en diversos mitjans de comunicació.
A més, cada recepta anirà acompanyada d’un vídeo en què Anna Paré, llicenciada en Farmàcia i graduada en Nutrició Humana i Dietètica, professora de la UOC i del CIB, explicarà les propietats i beneficis per a la salut cerebral de l’ingredient que centri cada recepta.
Per dissenyar els plats, s’ha volgut comptar amb l’opinió dels més de 6.000 participants de la BBHI, una iniciativa engegada el 2017 dirigida a conèixer i entendre com podem mantenir la salut del cervell al llarg del temps. A principis de juliol se’ls va oferir la possibilitat de votar quins ingredients volien que centressin cada recepta. Els resultats de l’enquesta han estat:
Peix: seitó
Fruita seca: nous
Fruites vermelles: nabius
Verdures: espinacs
Hortalisses: tomàquet
Llegums: llenties
Fruites d'estiu: préssec
Proteïna d'origen animal: ous
Compostos bioactius: cafè
Fermentats: iogurt
Entre totes les persones que han votat, s’han sortejat 3 exemplars del llibre La cuina de la memòria, escrit per Anna Paré i Pep Nogué. L'obra inclou una part teòrica, sobre la importància de l'alimentació per cuidar el cervell i com fer-ho, i una altra de més pràctica, amb receptes de tot tipus.