Ambaixadors

Ferran Adrià


Transcripció
Ferran Adrià Caminar molt, sobretot, i menjar poc i de tot, molt variat. T’has de cuidar, pots beure una copa d’alcohol, una copa de vi, però no deu. L’experiència més complexa que hi ha es el menjar. Sensació, percepció. Tot això el fa supercomplex. És una de les coses que estudiem aquí. A mi no m’agrada tant cuinar, m’agrada crear. Utilitzo la cuina per a tot el challenge, el repte de crear. A mi el que m’agrada és buscar límits i veure que hi ha més enllà. Em fascina que encara els humans puguem fer tantes coses noves. La investigació té que formar part del nostre ADN. El cervell és una cosa fascinant. Segurament en el món de la medicina, el que menys es coneix. Ara hi han eines per a que es pugui estudiar bé. Jo per desgracia tinc el exemple del meu soci, el Juli, que va morir per una demencia frontotemporal i quan vam anar el metge ens va dir: “Mira, es que sabem molt poc de tot això.”. En els últims quatre o cinc anys, he vist que hi han molts avanços i això es meravellós. Tots serem majors i si no donem recursos per a investigar igual no arribem tan bé.