Actualitat

Els investigadors Gabriele Cattaneo i Alba Roca guanyen el premi a la Best Strategic Talk Abstract de l’IGTP Retreat


Els investigadors de l’Institut Guttmann Gabriele Cattaneo i Alba Roca han guanyat el premi a la Best Strategic Talk Abstract de l’IGTP Retreat, celebrat els dies 30 de novembre i 1 de desembre al Badalona Centre Internacional de Negocis BCIN.

Cattaneo i Roca van oferir la xerrada Brain health maintenance and monitoring: findings from the Barcelona Brain Health Initiative durant el segon dia de la trobada, en la sessió dedicada a Neurociència i Envelliment moderada pel coordinador de Recerca de l’Institut Guttmann, Javier Solana. La presentació es va centrar en la iniciativa de salut cerebral BBHI, destacant els resultats obtinguts mitjançant tècniques d’intel·ligència artificial que demostren la relació entre les diferents trajectòries d'hàbits de vida saludable i la probabilitat de desenvolupar malalties. Així mateix, van presentar la validació de l'eina digital de valoració cognitiva “Guttmann Cognitest”, que permet obtenir un screening cognitiu de manera eficient i remota.

Altres professionals de l’Institut Guttmann que van intervenir en les jornades van ser Kilian Abellaneda-Peréz, que va oferir la xerrada Exploring the neural basis of non-invasive prehabilitation in Brain tumor patients: An fMRI case-study of language network plasticity; i Alba Prats, que va parlar de Fully immersive Virtual Reality experiences as a Neurorehabilitation support tool for people with Acquired Brain Injury.

La guanyadora del premi Best Young Investigator Abstract va ser Milana Bergamino, de l’Institut Català d’Oncologia (ICO), per la seva presentació Impact of genomic sequencing data on treatment decisions in advanced breast cancer. Per la seva banda, el Premi del Públic ha estat per a Alexia Garcia-Serran, investigadora de l’IGTP, per la seva presentació A novel intracerebral hemorrhagic stroke model by endovascular approach in swine. Tots els guardons tenen una dotació econòmica de 500 euros.

Aquesta ha estat la tercera edició de l’IGTP Retreat, que té com a objectiu presentar la recerca més innovadora del Campus Can Ruti, debatre futures orientacions en el context del pla estratègic de l’Institut de Recerca Germans Trias i Pujol (IGTP) i promoure les sinergies en els àmbits de l’envelliment i l’atenció centrada en el pacient.