Actualitat

L’Institut Guttmann i la Universitat de Barcelona reforcen la seva aliança per continuar impulsant la BBHI


L’Institut Guttmann i la Universitat de Barcelona (UB) han signat un nou conveni per reforçar la col·laboració d’ambdues institucions en el marc de la Barcelona Brain Health Initiative.

La UB ha format part de la BBHI des dels inicis del projecte, l’any 2016. L’Investigador Principal de la iniciativa, David Bartrés-Faz, és catedràtic de Psicologia Mèdica de la facultat de Medicina i Ciències de la Salut i l’equip que dirigeix, dins de l’Institut de Neurociències de la UB, col·labora estretament amb els investigadors de l’Institut Guttmann en la recerca sobre salut cerebral. L’equip interdisciplinari resultat de l’aliança, format per investigadors i professionals de diverses àrees, continuarà treballant en qüestions tan rellevants com la prevenció de malalties neurodegeneratives i la promoció d’hàbits saludables per al cervell.

La col·laboració entre la UB i l'Institut Guttmann permet l'intercanvi de coneixements, recursos i tecnologies avançades per aprofundir en la comprensió del funcionament cerebral i les seves implicacions en la salut global. El nou acord s'emmarca en l'esforç conjunt d’ambdues institucions per comprendre millor els factors que influeixen en la salut del cervell i desenvolupar estratègies efectives per preservar-la.

Tant la UB com l'Institut Guttmann mostren el seu compromís amb la investigació i la innovació en l'àmbit de la salut cerebral, reconeixent la seva importància creixent en una societat cada vegada més envellida i, alhora, preocupada per mantenir un benestar integral. Aquest conveni reafirma la voluntat de continuar promocionant el coneixement i les pràctiques que contribueixin a preservar la salut del cervell i millorar la qualitat de vida de les persones.