Consells

Son

Vitamina B12 i àcid fòlic: una unió important per tenir cura del nostre sistema

Consell elaborat per Sodexo, empresa col·laboradora del BBHI.

Hi ha un grup de vitamines que tenen un paper decisiu en el correcte funcionament nerviós i cerebral: les del grup B.

Entre totes, la vitamina B12 és crucial en la vellesa tant per mantenir la capacitat cognitiva com per ajudar en la prevenció de possibles problemes neurodegeneratius o símptomes depressius. Trobem vitamina B12 en aliments d’origen animal, principalment en vísceres, peixos, carn, ou i lactis. Per això és important un suplement en els qui no incloguin aquestes alternatives en la dieta habitual, com ara els vegans.

A l’àcid fòlic, com als omega-3 (ω-3), s’atribueix una gran rellevància en el desenvolupament del sistema nerviós, sobretot al començament de la vida. Consumir-ne de manera adequada, abans de l’embaràs i durant l’embaràs, pot prevenir alteracions neurològiques que acompanyin un pacient la resta de la seva vida. A més, té un paper fonamental, juntament amb la vitamina B12, en la producció de glòbuls vermells, encarregats del transport de ferro i oxigen per l’organisme i, per tant, participa directament en la salut cerebral.

Així que ja sabeu: una dieta rica en vegetals de fulla verda, cítrics, llegums i fruita seca, juntament amb una aportació adequada d’aliments d’origen animal, pot marcar el futur de la nostra salut neurològica.

 

Compartir article