Consells

Son

Reduir el consum de sal ajuda a prevenir accidents cerebrovasculars

La sal és la principal font de sodi de la nostra dieta. A més de la sal que utilitzem per cuinar o condimentar, són nombrosos els aliments processats que comprem que contenen una quantitat elevada de sal.

Gairebé el 80% de la sal que assumim o consumim, estimada de mitjana en 10 grams al dia, es troba al pa, formatges, salses, embotits i menjar precuinat que mengem.

L’Organització Mundial de la Salut (OMS) recomana consumir menys de 5 grams de sal al dia i dóna alguns consells per controlar i reduir l’assumpció de sal. Per exemple, hauríem de llegir sempre l’etiqueta dels productes que comprem i escollir els que contenen menys sal; no posar sempre el saler a la taula; evitar les salses i limitar l’ús de la sal a una cinquena part d’una cullereta quan cuinem.

 

Reducció del consum

L’OMS, en col·laboració amb els governs de diferents països, s’ha fixat com a objectiu la reducció del consum de sal en un 30% pel 2025.

El consum de sal està fortament relacionat amb la tensió arterial i, en conseqüència, amb el risc de patologies cardíaques i accidents cerebrovasculars en adults, considerades la principal causa de mort prematura del nostre segle.

Una revisió de la literatura ha analitzat diversos estudis que han seguit un total de 177.025 participants per períodes entre 3,5 i 19 anys. Aquesta revisió ha trobat evidencies per una associació directa entre el consum de sal i la incidència de patologies vasculars. Concretament aquest estudi conclou que un elevat consum de sal està relacionat amb un augmentat risc d’infart cerebral del 23%.

Compartir article