Consells

Son

Les nous ajuden a prevenir el deteriorament cognitiu associat a l’edat

El consum de fruits secs té un efecte positiu sobre el risc de malaltia cardiovascular ja que millora els nivells de colesterol i la pressió arterial.

De tot els fruits secs, les nous són les que han estat més estudiades i han demostrat tenir propietats beneficioses per la salut, donat els seus elevats nivells d’antioxidants i alt contingut en àcid alfa-linolènic, un greix poliinsaturat omega-3 d’origen vegetal.

A més, en l’estudi PREDIMED realitzat, entre altres institucions, per un equip de l’Hospital Clínic de Barcelona, les dades científiques indiquen que una dieta mediterrània complimentada amb un suplement de nous s’associa amb una millor cognició i menor deteriorament cognitiu associat a l’edat. Una possible explicació d’aquests efectes protectors es l’alt contingut de àcid alpha-linoleic en les nous, un greix que s’ha associat a una millor plasticitat cerebral.

A més, s’ha proposat que els efectes beneficiosos de la dieta mediterrània amb el suplement de nous esta relacionat amb l’alt contingut de compostos fenòlics d’aquestes, uns compostos antioxidants que podrien contrastar els processos d’oxidació del cervell i així limitar la seva neurodegeneració.

Més informació sobre l’estudi PREDIMED:

Compartir article