Consells

Son

La taronja, associada a protecció davant accident vascular cerebral

Consell elaborat per Ametller Origen, entitat col·laboradora del BBHI en l’àmbit de la nutrició.

La taronja és una fruita que pertany a la gran família dels cítrics. Aquesta és originària de la Xina i es cultiva en les estacions d’hivern i tardor. Per poder obtenir el màxim de nutrients es recomana consumir la taronja sencera, ja que en fer un suc, no s’ingereix la polpa que conté la fibra.

Propietats nutricionals

La taronja és rica en vitamina C que contribueix al funcionament òptim del sistema immunitari i ajuda a escurçar les durades dels refredats. Les persones amb anèmia o vegetarianes es poden beneficiar de la ingesta de taronja en els àpats, ja que el ferro no hemo (presents en els vegetals) està en una forma no bio-disponible i amb l’ajuda d’aquesta vitamina afavorim la seva absorció.

Un estudi clínic va observar que la ingesta diària de taronja produeix una baixada de la pressió arterial. A més a més, tenir uns nivells òptims de vitamina C s’associa a una protecció davant d’un accident vascular cerebral (1,2).La taronja és un bon aliat de la pell, ja que la vitamina C promou la producció de col·lagen que dóna textura i fermesa a la pell.

Cal destacar el seu contingut en àcid fòlic, vitamina indispensable per les embarassades, ja que contribueix a la síntesi dels teixits materns durant l’embaràs. Altrament s’ha observat que la ingesta òptima d’àcid fòlic ajuda a prevenir malalties cardiovasculars (3,4).

Elecció i conservació

A l’hora de comprar aquest cítric cal que presenti aquest color taronja característic, evitant agafar les que tenen colors verdosos. És important mirar el pes, ja que les menys pesades són indicadors de pell gruixuda i poca polpa.

S’han de guardar a temperatura ambient, en un lloc sense humitat i protegides de la llum solar.

 

Artículos citados

  1. https://academic.oup.com/ajcn/article/93/1/73/4597707
  2. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12052992
  3. https://www.amjmedsci.com/article/S0002-9629(17)30289-6/abstract
  4. http://n.neurology.org/content/88/19/1830/tab-figures-data

 

Compartir article