Consells

Son

La importància de l’aigua en la salut cerebral

Consell elaborat per Sodexo, empresa col·laboradora del BBHI.

Tots sabem que l’aigua és un dels aliments o nutrients més importants que hi ha i, sí, també ho és per al nostre cervell.

Aproximadament 2/3 del nostre pes corporal és aigua i prop del 85% del pes del cervell també es compon d’aquest bé, que de vegades no consumim com cal. Una hidratació adequada és essencial per afavorir el funcionament normal de l’organisme, fet que repercuteix en l’àmbit cognitiu, i és un actor important en l’activitat cerebral.

Una deshidratació lleu pot provocar canvis en l’atenció i, fins i tot, en la memòria, però una deshidratació greu (és a dir, una pèrdua superior al 2% del pes corporal en forma líquida) pot produir alteracions importants del rendiment cognitiu i, en el pitjor dels casos, la mort. Per això cal prestar especial atenció a la gent gran o amb problemes de salut.

 

Cal beure prou aigua per mantenir el nostre benestar i, tot i que les recomanacions no especifiquen quantitats exactes, s’aconsella beure aproximadament dos litres d’aigua al dia (en aquest cas, parlem d’aigua i no de refrescos, sucs o altres begudes) o bé entre 25 i 30 mL d’aigua/kg al dia i augmentar-ne el consum segons convingui en cas d’activitat física intensa o sudoració excessiva.

Amb tot això i l’aigua que ens aporten els aliments de la dieta (com ara la fruita, la verdura, la llet, etc.), garantim una salut hídrica òptima. El teu cos t’ho agrairà i el teu cervell, també!

 

Compartir article