Consell elaborat per Ametller Origen, entitat col·laboradora del BBHI en l’àmbit de la nutrició.
Cada estació té els seus colors i la tardor ens proporciona colors grocs, ataronjats marrons, els mateixos colors que algunes hortalisses i tubercle típics d’aquesta estació, com són la carbassa i el moniato.
La carbassa és una hortalissa que podem trobar tot l’any, però a casa nostra és una hortalissa de temporada i en podem gaudir des de setembre a novembre i, per tant, ara és un bon moment per consumir-la. Tot i que hi ha una gran varietat de carbasses, el seu valor nutricional és molt semblant i únicament es diferencien per la seva forma, dimensió, color i llavors.
Des d’un punt de vista nutricional, la carbassa:
Un altre dels protagonistes típics de la tardor és el moniato. A diferència de la carbassa, el moniato és un tubercle i, per tant, forma part del grup dels farinacis o carbohidrats, que t’aporta una gran varietat de nutrients, superiors als que t’aporta la patata. Entre les principals propietats del moniato destaquen:
Totes aquestes virtuts fan que la carbassa i el moniato siguin ideals en totes les edats. Pel que fa el seu consum es recomanen dues racions d’hortalisses al dia (entre 150-200g) i una ració de farinacis (per exemple un moniato d’uns 150g) a dinar i un altre a sopar.
Compartir article