Robirosa & Solozábal

Comentaristes de bàsquet
Transcripció

Jordi Robirosa
Jo la veritat és que el tema físic no el porto tant bé com Nacho, aquesta és la veritat. Ell ha estat esportista d’elit i jo no. Si que procuro, ara que parlem de memòria i de cognició, per a mi és molt important mantenir el cervell enormement actiu. Com ho faig? Llegint molt i, per exemple, tinc una cosa que m’ajuda molt: intentar parlar i llegar en idiomes diferents, cada dia. És molt important per al cervell, per a la mentalitat oberta.

En el bàsquet van molt ràpids i hem de ser ràpids i concrets, i analitzar les coses com fa Nacho molt ràpidament. Saber-ho dir ràpidament però ser també molt concret.

Nacho Solozábal
Moltes vegades a l’esport es dóna molta importància a la part física i potser una mica menys a la part mental, a la part de concentració. I, és evident, que tal com està avui dia la societat, el tema del control de la salut cerebral serà cada dia més important perquè les malalties cerebrals i mentals jo crec que aniran a més.

Jordi Robirosa
A mi m’espantaria en un futur no poder fer les coses mentalment que faig ara. Per això faré el que calgui, el que calgui per intentar mantenir un nivell semblant al que tinc ara d’activitat cerebral.