Carme Ruscalleda

Xef
Transcripció

Carme Ruscalleda
La clau perquè la dieta ens mantingui sans al llarg dels anys és no abandonar la dieta cultural del lloc on hem nascut. Per tant, fem memòria: com menjava el nostre besavi? Adaptem-ho al dia d’avui, ens farà profit i ens mantindrem molt més sans I actius físicament.

Som el que mengem, com ens movem i el que sentim.

Hem de pensar que per mantenir-nos actius, la gasolina que ha d’entrar al nostre cos ha de ser fresca, ha de ser bona, per tant dedica un temps a pensar què menjaràs, on ho compraràs, com ho cuinaràs.

És important no parar la il•lusió per continuar aprenent i la cuina és una bona eina. Jo vaig de bracet de la cuina, ja gaudeixo només amb el pensament de com ho menjaré.

Manté la concentració de quan ho estàs cuinant. Et manté actiu, de ment, d’agilitat, i et convertirà en una persona creativa perquè descobriràs el talent de fer coses noves, i bé… després la il·lusió de compartir-ho.

Procurem posar la nostra fita a alguna cosa que ens motivi a un aprenentatge, que ens motivi a un descobriment. Ens il•lusionarà i aquesta il•lusió ens mantindrà joves i ferms.

Evidentment que el cor és el centre, però sense el cervell, el nostre ordinador, no funciona. Procurem cuidar-lo perquè realment és el perquè de tot plegat.