Notícia

Pot afectar el que mengem a com ens sentim?

El pacient, un assessor de béns seents de 48 anys que estava en tractament per ansietat i depressió lleu, va confessar que el cap de setmana havia menjat tres dotzenes de ostres.

El seu psiquiatre, Drew Ramsey, un professor assistent de Psiquiatria en la Universitat de Columbia, estava sorprès: “Ets l’única persona a la qual li he receptat ostres i ha tornat dient que va menjar 36!”.

Ramsey, autor de diversos llibres que aborden el menjar i la salut mental, és fanàtic dels ostres. Son rics en vitamina B12, va dir, el que segons els estudios podria ajudar a reduir el encogiment del cervell. També tenen una bona dosis d’àcids grasos omega-3 de cadena llarga, la deficiència de la qual ha estat relacionada amb una major risc de patir depressió i cometre suïcidi.

No obstant això, els crustacis no són l’únic aliment que li entusiasma. Ramsey és pioner en el camp de la psiquiatria nutricional, que intenta aplicar el que la ciència està descobrint sobre l’impacte que té la nutrició en el cervell i la salut mental.
Llegeix l’article complet en The New York Times: