Notícia

Fes exercicis d’entrenament cognitiu durant el confinament!

Realitzar activitats cognitivament estimulants és important per a la nostra salut cerebral. De fet, això constitueix un dels pilars per a la salut cerebral que estem ultimant una App que inclourà entrenament cognitiu i que esperem posar a la disposició del voluntaris ben aviat.


Addicionalment a les activitats específiques del BBHI, l’Institut Guttmann, en col·laboració amb el Grup ICA, ha decidit oferir la possibilitat d’accedir a una adaptació de la seva plataforma GNPT® per a l’entrenament cognitiu de manera gratuïta per a realitzar exercicis seleccionats del GNPT®, en sessions d’una durada aproximada de 30 minuts, tres cops per setmana durant un màxim de 8 setmanes.

Augment de la percepció d’estrès

En situacions com les que estem vivint de confinament per la COVID-19, és freqüent que el nostre cervell se centri en problemes o preguntes que sobrepassen la nostra capacitat d’actuació o sobre les que no podem trobar respostes. Quan això succeeix, augmenta la percepció d’estrès i es redueix la capacitat per a afrontar els desafiaments amb els quals ens enfrontem en la nostra gestió de les activitats diàries. A més, aquestes situacions d’estrès poden acabar influint negativament sobre la nostra salut cerebral, desencadenant nous problemes o disminuint la nostra capacitat de resistència a altres problemes en el futur.

L’entrenament cognitiu pot ser una bona opció per a centrar i dirigir la nostra atenció, almenys durant un període de temps, cap a activitats cognitivament estimulants que desafien la nostra capacitat de pensar, ens ajuden a tenir una ment activa i a funcionar millor en la nostra vida quotidiana, optimitzant els recursos del nostre cervell. És a dir, l’entrenament cognitiu pot ajudar a minimitzar l’impacte que sobre la teva salut cerebral pugui representar aquesta situació d’estrès, ansietat i aïllament provocada pel confinament.

Pots accedir a la plataforma a través d’aquest enllaç: