Notícia

El benestar mental prediu l’activitat física al temps lliure

Els homes i les dones amb alt benestar mental a l’edat de 42 anys eren més actius físicament a l’edat de 50 anys en comparació amb aquells que van obtenir puntuacions més baixes en benestar mental a l’edat de 42 anys.

Asi ho recull un estudi publicat en la revista Applied Research in Quality of Life. Per a aquest estudi s’han utilitzat les dades recopilades en les edats de 42 i 50 anys (present N = 303) per a l’Estudi Longitudinal de Personalitat i Desenvolupament Social de Jyväskylä a Finlàndia.

El benestar mental es va analitzar a través de tres dimensions: el benestar emocional, psicològic i social. El benestar emocional indica satisfacció general amb la vida i una tendència a tenir sentiments positius. El benestar psicològic es refereix a les experiències de creixement personal i al propòsit de la vida. El benestar social parla sobre les relacions amb altres persones i la comunitat.

Per als investigadors va ser una sorpresa que l’activitat física en el temps lliure no predigués el benestar mental posterior o la salut subjectiva, sinó que el benestar mental prediu l’activitat física.

“Sembla que el benestar mental és un recurs important per a mantenir un estil de vida físicament actiu en la mitjana edat,” diu la Dra. Tiia Kekäläinen, del Centre de Recerca en Gerontologia i de la Facultat de Ciències de l’Esport i la Salut, Universitat de Jyväskylä, Finlàndia.

Diferents tipus d’activitats físiques són bones pel benestar

La recerca de diverses activitats físiques de temps lliure va revelar que diferents activitats estan associades amb les dimensions del benestar en homes i dones de 50 anys. Caminar es va relacionar amb el benestar emocional, caminar per la naturalesa al benestar social i l’entrenament de resistència a la salut subjectiva.

“Encara que l’exercici no va predir el benestar mental posterior o la salut subjectiva en aquest estudi, l’exercici és important per al benestar i la salut mental actuals”, diu Kekäläinen.

Aquestes associacions es van trobar tant en homes com en dones, però, a més, la naturalesa ambigua estava relacionada amb el benestar emocional i la salut subjectiva, però només entre els homes.

Enllaç a l’estudi:

Més informació: