Notícia

“Lidera amb l’exemple. El que fas influeix en els demés.”

El director científic del BBHI, Álvaro Pascual-Leone, va parlar ahir sobre les qualitats d’un bon líder i què ens pot ensenyar la neurobiologia sobre el lideratge en el marc del debat que la comissió de Salut i Economia de la Societat Econòmica Barcelonesa d’Amics del País organitza en la seva seu a Barcelona.


El lideratge és una realitat humana ineludible. Tots som líders d’uns altres i, per tant, tots tenim la responsabilitat de millorar les nostres capacitats de lideratge,” va afirmar Pascual-Leone.

En aquest sentit, la neurobiologia ens revela que això és possible i ens ofereix informació rellevant sobre com aconseguir-ho. És essencial mantenir la salut cerebral al llarg de la vida, fent el cervell més resistent als canvis i reptes que puguin aparèixer. No es tracta de mantenir un cervell ‘jove’ sinó de tenir un cervell vibrant i òptim per a l’edat que tenim.

Qualitats del líder

Segons la neurobiologia, les tres qualitats més importants d’un bon líder són: la creativitat, l’exemple i la humanitat.

“Guia, lidera amb l’exemple. Tot el que fem influeix sobre els altres. I el que uns altres fan ens influeix a nosaltres,” va assenyalar Pascual-Leone. A més, va afegir que per a ser un millor líder cal fer exercici físic i mental com a part de la rutina a més de comportar-se amb humanitat.

També va destacar que la salut del nostre cervell depèn de coses que es poden canviar i que aquesta es pot predir a partir d’hàbits de vida relacionats amb sis pilars: pla vital, socialització, nutrició, son, entrenament cognitiu i exercici físic.