Notícia

Les millores en l’estil de vida poden reduir el deteriorament cognitiu

Els resultats d’un nou estudi suggereixen que els canvis en l’estil de vida poden ajudar a millorar la cognició en els adults majors que experimenten un deteriorament cognitiu que precedeix a la demència.

En l’estudi publicat en el Journal of the American Geriatrics Society, 119 individus majors de 65 anys que experimentaven deterioració cognitiva van ser assignats a l’atzar a un grup de control o un grup d’intervenció durant 8 setmanes. El grup de control va rebre informació en línia relacionada amb la demència i els factors de risc de l’estil de vida, la dieta mediterrània, l’activitat física i el compromís cognitiu. Es va instruir als participants perquè implementessin aquesta informació en els seus propis estils de vida. El grup d’intervenció va rebre la mateixa informació en línia, a més de components actius per a ajudar a implementar aquesta informació en els seus estils de vida: sessions de dietista, una sessió de fisiòleg de l’exercici i entrenament cerebral en línia.

 

 

Al llarg de 6 mesos de seguiment, els investigadors van notar que els participants del grup d’intervenció van poder millorar el seu estil de vida i tenien puntuacions de cognició més altes que els del grup de control. Els resultats suggereixen que els canvis basats ​​en l’estil de vida poden modificar el curs del deteriorament cognitiu.

“Sabem des de fa algun temps que canvis en l’estil de vida com aquests poden reduir el risc de demència en la població general. El que agrega aquest estudi és que amb la intervenció adequada, les persones que experimenten deteriorarament cognitiu poden retenir suficient neuroplasticitat perquè el seu cervell es ‘recuperi’ del deteriorament ”, va dir l’autor principal Mitchell McMaster, estudiant de doctorat en la Universitat Nacional d’Austràlia.

La beca de doctorat del Sr. McMaster va ser finançada per la Dementia Austràlia Research Foundation i la Australian National University, i l’estudi també va ser secundat per Neuroscience Research Austràlia.

Enllaç a la nota de prensa a Wiley Online Library:

Enllaç a l’estudi al Journal of the American Geriatrics Society: