Notícia

L’alt consum de baies, pomes i te està relacionat amb un menor risc de demència

Les plantes estan carregades de químics naturals que podrien ajudar a la salut. I l’alt consum a llarg termini de certs tipus de químics vegetals anomenats flavonoides està associat amb un menor risc de desenvolupar demència, segons un estudi publicat el 22 d’abril de 2020 pel The American Journal of Clinical Nutrition.

Els investigadors van avaluar la informació de salut de 2.800 persones sense demència (edat mitjana 59) que periòdicament es van sotmetre a exàmens físics, es van fer proves de laboratori i van respondre qüestionaris de dieta. Després de 20 anys, les persones que havien informat la ingesta més alta de flavonoides tenien aproximadament un 40% menys de probabilitats de desenvolupar demència, en comparació amb les persones que havien informat la ingesta més baixa.

Hi ha molts tipus diferents de flavonoides; aquells amb el major vincle per reduir el risc de demència provenen de el te, les pomes, les peres, els nabius i les maduixes. Una ingesta alta era gairebé el mateix que prendre 7,5 tasses de baies, vuit pomes o peres i 19 tasses de te per mes. Una ingesta baixa era gairebé el mateix que no prendre baies o te i menys de dues pomes per mes. L’estudi va ser observacional i no prova que l’alt consum de flavonoides protegís a les persones de desenvolupar demència. Però els investigadors diuen que una altra evidència suggereix que els flavonoides poden prevenir la inflamació cerebral i protegir les cèl·lules cerebrals.

 

Article de Harvard Health Publishing:

Enllaç a l’estudi a The American Journal of Clinical Nutrition: