Accés voluntari/a

Notícia

L’activitat física té molts beneficis per a la salut en individus amb i sense antecedents de dany cerebral adquirit

Adherir-se a un estil de vida físicament actiu s’associa amb percepcions de salut cognitiva i global més altes, especialment en persones amb antecedents de dany cerebral adquirit (DCA), segons un nou article publicat per investigadors de BBHI en la revista Frontiers in Neuroscience.

“La majoria dels individus no són prou actius i, per tant, és fonamental desenvolupar estratègies per a augmentar l’adherència i la participació en un estil de vida físicament actiu tant en aquells amb i sense antecedents de DCA,” afirma Tim Morris, autor principal de l’article i investigador del BBHI.

L’activitat física té molts beneficis per a la salut en individus amb i sense antecedents de DCA. Els investigadors van avaluar l’impacte de l’activitat física en la salut global i cognitiva segons el mesurat pels qüestionaris de NeuroQoL de funció cognitiva i el PROMIS de salut global en la cohort de BBHI.

Beneficis de la activitat física

L’activitat física s’associa amb un risc 20 a 30% menor en la mortalitat per totes les causes i la incidència de malalties cròniques múltiples. Nombrosos òrgans de govern, entre ells l’Organització Mundial de la Salut (OMS), l’Associació Americana del Cor i el Col·legi Americà de Medicina Esportiva, han centrat la seva atenció en els efectes beneficiosos d’un estil de vida físicament actiu. Els efectes abasten múltiples sistemes corporals des dels beneficis cardiovasculars fins a la salut mental i la funció cognitiva.

Els efectes de l’activitat física en la funció cognitiva han rebut una atenció particular en les últimes dècades en diferents grups d’edat. L’activitat física representa un factor d’estil de vida modificable capaç de millorar la salut cognitiva i global al llarg de la vida. No obstant això, participar en un estil de vida físicament actiu no és trivial. Segons l’OMS, a nivell mundial, un de cada quatre adults es classifica com insuficientment actiu, el que s’estima contribueix al 9% de totes les morts prematures en el món (o 5.3 milions).

 

 

Enllaç a l’article a Frontieres in Neurscience: