Notícia

La III Trobada de Voluntaris del BBHI omple l’auditori del CaixaForum

Els participants de l’estudi van omplir l’auditori de CaixaForum en la III Trobada de Voluntaris, presentat per la periodista de Rac1 Elisenda Camps.

Després de la benvinguda institucional a càrrec del Sr. Àngel Font, director corporatiu de recerca i estratègia de “la Caixa” i la directora mèdica del Institut Guttmann, la Dra. Montserrat Bernabeu, els investigadors van presentar l’estat actual del projecte, nous resultats i les novetats de cara a 2020.

L’investigador principal, David Bartrés-Faz, va explicar que “ja hi ha 700 voluntaris que s’han fet les proves presencials a l’Institut Guttmann.” A més, de la fase online, “els més de 5,000 voluntaris inscrits ja han contestat 3.5 milions de respostes.”

Nous resultats

Un dels nous resultats, presentats pel doctor en biomedicina i investigador, Gabriele Cattaneo, és que el dolor crònic pot afectar el funcionament cognitiu. “Afecta més als joves de la nostra cohort, que solen recórrer menys a abordatges terapèutics del dolor i solen tenir pitjor nutrició, son i pla vital,” va afirmar.

En referència a la prova d’esforç que els participants estan fent, la fisioterapeuta i investigadora Goretti España va explicar: “Hem vist que l’activitat física millora el rendiment físic i que aquest condiciona el 15% de la capacitat cognitiva.”

A més de compartir les novetats tecnològiques de l’estudi, com una nova App de valoració cognitiva, Guttmann Cognitest, que molt aviat estarà disponible per a tots els voluntaris i l’ampliació de l’estudi al BBHI Sènior (per a majors de 65 anys) i BBHI Resilience (persones amb patologia neurològica), la nutricionista Marta Vergés va tancar l’acte amb un showcooking pel cervell.