Notícia

Els metges d’EEUU podran receptar videojocs per primera vegada per tractar la hiperactivitat en nens

L’ Agència Americana del Medicament (FDA, Food and Drug Administration) ha donat llum verda al primer videojoc específic per a nens amb trastorn per dèficit d’atenció i hiperactivitat (TDAH). L’activitat, que té el seu nom EndeavourRx i és la propietat de l’empresa Akili Interactive, es podrà recetar pels facultatius d’Estats Units com a teràpia digital.

Segons informació de FierceBiotech, el sistema es presenta a través d’una pantalla tàctil. D’aquesta manera, el software proporciona desafis i estímuls que s’orienten als sistemes neuronals del cervell vinculats a l’enfocament, la funció cognitiva i la multitarea. El videojoc està dissenyat per a usar-lo com a part d’una teràpia més àmplia, a la qual també es poden incloure medicaments o programes educatius, amb el propòsit de millorar l’atenció en nens de vuit a 12 anys.

“Gràcies a EndeavorRx estem utilitzant la tecnologia per ajudar a tractar una colecció d’una manera radicalment novedosa, ja que ho vam apuntar directament a la funció neurològica a través de tractaments que es pot percebre com a entreteniment”, ha expressat el CEO d’Akili Interactive, Eddie Martucci, a través d’un comunicat oficial.

 

@Patricia Prudente

Tractament sense medicaments

El propi Martucci ha agregat que, amb el vistiplau de l’organisme regulador, “estem entusiasmats d’oferir a les famílies una primera opció de tractament sense medicaments i poder fer un pas important cap al nostre objectiu d’ajudar a totes les persones que pateixen problemes cognitius”.

Abans d’aconseguir l’aprovació de la FDA, l’agència ha revisat les dades de cinc estudis clínics que comprenien una mostra superior als 600 nens, posant sobre la taula millores en l’atenció, així com en el rendiment acadèmic i una altra sèrie d’avaluacions. En l’estudi, publicat en la revista científica  The Lancet Digital Health Journal, els petits van evidenciar millores objectives després d’utilitzar el videojoc en tan sols un mes.

“El dispositiu EndeavorRx ofereix una opció no farmacològica per a millorar els símptomes associats amb el TDAH en els nens, atès que es presenta com un exemple important del creixent camp de la teràpia i la terapèutica digital”, ha sostingut Jeffrey Shuren, director del Centre de Dispositius i Salut Radiològica de l’Agència Americana del Medicament.

 

Llegir notícia completa:

Nota de premsa de la FDA: