Notícia

El consum diari d’alcohol envelleix el cervell

Existeixen diversos estudis que analitzen els efectes del consum d’alcohol en el cervell. Un nou estudi se suma al coneixement existent. L’estudi, amb al voltant de 11.651 participants del Regne Unit, mostra que cada gram d’alcohol consumit podria provocar al voltant d’una setmana d’envelliment del cervell.

El nou estudi, titulat “Associació de l’edat cerebral relativa amb el tabaquisme, el consum d’alcohol i les variants genètiques” s’acaba de publicar a la revista Scientific Reports aquesta setmana.

Per a aquest estudi, l’equip d’investigadors va reunir dades del Biobanc del Regne Unit sobre participants d’entre 45 i 81 anys i d’ascendència europea. El Biobanc és el registre nacional de salut del Regne Unit. Es va estudiar el consum d’alcohol i aquells que van consumir alcohol tots els dies o la majoria dels dies de la setmana van tenir al voltant de 0.4 anys o 5 mesos d’envelliment cerebral addicional en comparació amb aquells que no ho van fer. Això significa que beure regularment conduïa a un envelliment cerebral accelerat, van explicar els investigadors.

L’equip va explicar a cada unitat d’alcohol conté 8 grams d’alcohol. Una pinta de cervesa forta o una copa gran de vi es consideren tres unitats.

Un dels principals investigadors, Arthur Toga, professor de la Universitat del Sud de Califòrnia, va explicar que es desconeix la forma en què l’alcohol envelleix el cervell i afecta la qualitat de vida. No obstant això, va agregar, els efectes són clínicament significatius. “La diferència de 0.4 anys va ser estadísticament significativa. Suggerim que el consum diari o gairebé diari d’alcohol pot ser perjudicial per al cervell,” va afirmar.

Enllaç a l’estudi a Scientific Report:

Altres enllaços relacionats: