Notícia

El BBHI col·labora amb un projecte per a investigar les bases cerebrals del manteniment de la cognició

El BBHI col·laborarà amb un projecte pilot que vol comprendre millor les bases cerebrals dels conceptes de reserva cognitiva i manteniment cerebral en l’envelliment. Aquest projecte es presentarà en el workshop Reserve & Resilience, que se celebra de manera virtual els dies 14 i 15 de setembre.

“La idea és treballar amb les dades de neuroimatge i cognició de diverses cohorts longitudinals ja recollits dins del projecte Europeu LifeBrain i després replicar els resultats obtinguts en la mostra del BBHI”, explica Lídia Vaqué-Alcázar, investigadora principal de l’estudi i investigadores en el BBSLab.

La recerca, que porta el títol de Decision tree testing cognition
MRI associations to define and differentiate cognitive reserve and brain maintenance
 és finançada pels Instituts Nacionals de Salut (NIH, per les seves sigles en anglès) del Departament de Salut dels Estats Units i es durà a terme des del BBSLab i el Institut de Neurociències de la Universitat de Barcelona, en col·laboració amb el projecte Lifebrain i el BBHI.

El director científic del BBHI, Álvaro Pascual-Leone,  i el investigador principal, David Bartrés-Faz són co-investigadors d’aquest projecte del NIH.