Notícia

El BBHI assoleix la fita de 1.000 voluntaris que han fet les proves mèdiques de l’estudi

El projecte Barcelona Brain Health Initiative ha assolit al desembre del 2020 la fita de realitzar valoracions biomèdiques presencials a 1.000 voluntaris i voluntàries amb l’objectiu d’avaluar la seva salut cerebral“Caracteritzar 1.000 persones ens proporciona una cohort única, molt rica, de la qual podrem derivar unes dades molt importants que ens permetran entendre com és possible mantenir la salut mental i del cervell al llarg de la vida”, assegura l’Investigador Principal del projecte, David Bartrés. 

Aquestes proves es varen iniciar al maig del 2018. Des de llavors, els participants han realitzat unes proves mèdiques exhaustives que inclouen una visita mèdica, una analítica, una ressonància cerebral, una avaluació neuropsicològicaun electroencefalograma, una prova d’esforç i, en alguns casos, un estudi d’excitabilitat cortical mitjançant estimulació magnètica transcranial i electroencefalografia. En total, els voluntaris han dedicat unes 6.000 hores a aquesta fase, l’equivalent a 235 dies. 

La voluntària número 1.000 es diu Anna Aliguéés mestra a una escola rural i assegura que aquesta part de l’estudi “ha estat divertida, estimulant i motivadora”. 

El BBHI repetirà ara les valoracions biomèdiques a tots aquests voluntaris, per tal d’avaluar els canvis efectuats pel pas del temps en la seva salut cerebral. En paral·lel, s’inicia una tercera estratègia destinada a promoure hàbits de vida saludable. Consisteix en desenvolupar intervencions multimodals que combinaran entrenament cognitiu, modificació de la dieta, activitat física, higiene de la son o modificacions de la participació, que es monitoritzaran des del telèfon mòbil mitjançant l’aplicació Brain Health Coaching App.