Notícia

Deliris i psicosis, entre els efectes del coronavirus en el cervell

Els trastorns neurològics que provoca la covid estan més relacionats amb la resposta del cos humà que amb l’entrada del virus en l’organisme.

Investigadors britànics van crear una unitat al març passat centrada en detectar i estudiar els casos de covid que cursaven amb problemes neurològics. Encara que es tracta d’una malaltia respiratòria, s’està veient que el seu impacte va molt més allà dels pulmons i les vies respiratòries. El treball s’ha centrat en 43 pacients. No pretenien saber quants dels malalts acaben tenint el cervell afectat. El seu objectiu era identificar les alteracions i trastorns que està provocant.

Els seus primers resultats, publicats ahir en la revista Brain, mostren un ampli espectre d’impactes del coronavirus en el cervell. Els autors d’aquest seguiment els han classificat en cinc categories: encefalopaties amb deliris i psicosis com el de la dona de 55 anys, processos inflamatoris en el sistema nerviós central, accidents cerebrovasculars com el ictus, trastorns neurològics en el sistema nerviós perifèric i un últim grup que no saben com classificar. El que no han vist és que hi hagi una relació entre el grau de gravetat de la covid i l’aparició de problemes neurològics.

Llegir notícia completa a El Pais:

Enllaç a l’estudi a Brain: