Notícia

David Bartrés-Faz, nou president del grup ‘Reserva, Resiliència i Factors Protectors’ de l’Associació Internacional d’Alzheimer

El Dr. David Bartrés Faz, Investigador Principal del BBHI, ha estat nomenat nou president del grup d’interès professional ‘Reserva, Resiliència i Factors Protectors’ de l’Associació Internacional d’Alzheimer (Alzheimer’s Association International Society to Advance Alzheimer’s Research and Treatment – ISTAART). El nomenament, que tindrà una durada de dos anys, es va anunciar en la reunió executiva anual del grup, celebrada el passat 20 de setembre.

Aquest grup de l’ISTAART inclou més de 800 professionals d’arreu del món que treballen per investigar i promoure el coneixement dels factors ambientals i mecanismes biològics que permeten mantenir el funcionament cerebral en l’edat avançada i que són protectors en la malaltia d’Alzheimer.

A mitjans del 2021, el Barcelona Brain Health Initiative va iniciar una col·laboració científica amb el Professor Henrik Zetterberg de la Universitat de Göteborg, a Suècia, expert de referència internacional en l’estudi i caracterització de nous biomarcadors de la malaltia d’Alzheimer. L’equip del Dr. Zetterberg està analitzant les mostres de sang recollides en el BBHI per identificar marcadors que, combinats amb la informació recollida sobre proves cognitives, estils de vida i informació de neuroimatge, contribueixin a entendre millor les diferències individuals en salut cerebral en edats avançades.