Notícia

Canvis en la pressió arterial es relacionen amb mala salut cerebral en l’edat adulta tardana

Segons una nova recerca, publicada en The Lancet Neurology, la pressió arterial alta i l’augment de la pressió arterial entre les edats de 36 i 53 estan associades amb lesions cerebrals i substància blanca de menor volum en edats posteriors.

Els resultats d’un recent estudi, realitzat per investigadors de l’University College de Londres, suggereixen que pot haver-hi un vincle entre els canvis en la pressió sanguínia primerencament en la vida i una pitjor salut del cervell a mesura que una persona envelleix.

Insight 46, que és l’estudi de cohort de naixement més antic a Gran Bretanya, va revelar que la pressió arterial alta i creixent des de l’edat adulta primerenca fins a la mitjana edat semblava estar associada amb augments en el volum de hiperintensitat de la substància blanca i volums cerebrals més petits entre les edats de 69 i 71 anys.

És important prevenir la hipertensió arterial des dels 36

“Ara sabem que és poc probable que el mal causat per la hipertensió es degui a l’amiloide de la proteïna d’Alzheimer, sinó a través de canvis en els vasos sanguinis i l’arquitectura del cervell”, va dir Jonathan Schott, professor de l’University College London. “Les troballes mostren que el monitoratge de la pressió arterial i les intervencions dirigides a maximitzar la salut del cervell més endavant en la vida han de començar almenys a principis de la mitjana edat “.

 

Insight 46, un subestudi de l’Enquesta Nacional de Salut i Desenvolupament del Consell de Recerca Mèdica, comptava amb 502 participants als quals es va fer un seguiment des del seu naixement durant la mateixa setmana de 1946. A tots els participants se’ls va avaluar la pressió arterial a les edats de 36, 43, 53, 60 a 64 i 69 anys.

Aquest estudi, “Associacions entre la pressió arterial en l’edat adulta i l’estructura i patologia del cervell en l’edat avançada en el subestudi de neurociència de la cohort de naixements britànica de 1946 (Insight 46): un estudi epidemiològic”, es va publicar en línia en The Lancet Neurology.

 

Enllaç a l’estudi publicat al The Lancet

Article publicat a la revista MD Magazine: