“Tots ens hem sentit sols alguna vegada”

06/04/20

El director científic del projecte va parlar de la soledat al programa Quatre Gats de TV3 dedicat a aquest tema.

...

Llegeix més...

Nou qüestionari disponible de la COVID-19

Com vam anunciar fa uns dies, avui llancem de nou el qüestionari que recull informació sobre com el confinament afecta a la salut cerebral. Estarà disponible per a respondre fins al dia DIJOUS 9 d’abril a les 24:00 hores.

...

Llegeix més...

El bon dormir, fonamental per a la salut

03/04/20

Protegir la nostra salut i la d’aquells qui estimem enfront de l’amenaça de la COVID-19 és, sens dubte, la nostra primera prioritat en aquests moments.

...

Llegeix més...

Ens ajudarà el telèfon mòbil a millorar la salut cerebral?

02/04/20

Brain Health Coaching App (BHCA) és un servei de coaching basat en TIC per a la promoció de la salut cerebral.

...

Llegeix més...

Alguns consells nutricionals pel confinamient

27/03/20

Des del Consell assessor de Nutrició i Salut de Ametller Origen, col·laborador en el pilar de la nutrició del projecte, envien alguns consells que creiem que poden ser d’utilitat aquests dies de confinament.

...

Llegeix més...

Qüestionari específic per entendre millor el confinament i la salut cerebral

23/03/20

Ja està disponible el qüestionari que hem dissenyat específicament perquè ens ajudeu a entendre millor com aquesta situació única de pandèmia i confinament es relaciona amb mesures de salut cerebral. Amb la informació obtinguda podrem ajudar a avançar en el coneixement sobre determinants i condicions que afectin la salut del cervell en la població.

...

Llegeix més...

L’impacte psicològic d’una quarantena, i com reduir-lo

20/03/20

La pandèmia del coronavirus ha conduït a imposar quarantenes i confinament a la població en molts països afectats. Un equip del King’s College de Londres acaba de publicar a “The Lancet’ una revisió de l’impacte psicològic d’aquesta mesura sanitària.

...

Llegeix més...

El BBHI cancel·la provisionalment les visites i proves presencials pel coronavirus COVID-19

16/03/20

Seguint les recomanacions de les Autoritats Sanitàries i Administratives i degut a la situació d’excepcionalitat i el decret de l’estat d’emergència a causa de la pandèmia a causa del COVID-19, es comunica que:

...

Llegeix més...

«És important una bona qualitat del son per a no desenvolupar depressió»

13/03/20

Entrevista amb el principal autor de l’article publicat pels investigadors del projecte a la revista PLOS ONE Gabriele Cattaneo al diari La Razón.

...

Llegeix més...

Una bona qualitat del son podria prevenir malalties del cervell

19/02/20

La mala qualitat del son és un factor de risc significatiu per a l’inici de malalties neurològiques o neuropsiquiàtriques. Aquesta és una de les conclusions importants de l’article publicat en la revista científica PLOS ONE pels investigadors del projecte Barcelona Brain Health Initiative (BBHI), que han analitzat les dades recollides de la cohort de més de 4,500 voluntaris després d’un any de seguiment.

...

Llegeix més...