3ª Conferència Internacional d’Estimulació Cerebral

01/03/19

El BBHI ha participat aquesta setmana en la 3a Conferència Internacional d’Estimulació Cerebral a Vancouver, el Canadà.

...

Llegeix més...

“Si no utilitzem el nostre cervell, perdem capacitat”

25/02/19

Mens sana in corpore sa. Repetim aquest mantra des de temps dels romans. Està a la base de com pensem en el cos i en la salut. Però resulta que a l’inrevés també funciona: el primer que cal cuidar per a tenir un cos sa és el cervell.

...

Llegeix més...

Álvaro Pascual-Leone visita Els Matins

22/02/19

El catedràtic de Neurologia de la Universitat de Harvard i director científic del BBHI explica que l’estrès és positiu perquè augmenta l’activitat cerebral i connecta el cervell amb la resta del cos, “però cal gestinar-lo perquè un estrès excessiu danya el cervell”.

...

Llegeix més...

Presentació del llibre “El cerebro que cura”

21/02/19

Aquest dimarts 19 de febrer s’ha celebrat al nou centre Guttmann Barcelona la presentació del llibre “El cerebro que cura” amb la participació dels autors Álvaro Pascual-Leone de la Universitat de Harvard i David Bartrés-Faz, de la Universitat de Barcelona.

...

Llegeix més...

La importància d’una bona son per a millorar la salut

14/02/19

Dormir poc llastra la creativitat, ens fa ser menys felices i ens escurça la vida. La ciència tracta de conscienciar sobre la importància d’una bona son per a millorar la salut, però, a més, diversos estudis assenyalen que dormir més constituiria un impuls per a l’economia en forma d’un augment de la productivitat i del PIB. Descansar millor és ja una qüestió d’Estat.

...

Llegeix més...

“El cerebro que cura” arriba a les llibreries

04/02/19

Com una ment sana pot donar lloc a un cos igualment saludable és la premissa que defensen l’Álvaro Pascual-Leone, director científic del BBHI, el David Bartrés-Faç, investigador principal de l’estudi, i l’Álvaro Fernández, de SharpBrains, autors del llibre El cerebro que cura que publica avui Plataforma Editorial.

...

Llegeix més...

Quant temps d’exercici fa falta per a contrarestar estar un dia sencer asseguts?

01/02/19

Més enllà dels músculs dels dits, fonamentals per a teclejar davant de l’ordinador, xatejar pel mòbil o usar el comandament de la tele, passem massa hores al dia pràcticament sense moure’ns.

...

Llegeix més...

L’insomni té moltes cares

28/01/19

Segons investigadors de l’Institut Holandès de Neurociencia hi ha cinc tipus d’insomni. Aquesta troballa va ser publicada al The Lancet Psychiatry i podria significar una nova pàgina en la història de l’insomni, promovent descobriments sobre mecanismes i intervencions.

...

Llegeix més...

Moure’s més en la vellesa podria protegir el cervell de la demència

24/01/19

Els adults majors que es mouen més que la mitjana, ja sigui en forma d’exercici diari o simplement activitat física rutinària com les tasques domèstiques, poden mantenir més memòria i habilitats de pensament que les persones que són menys actives que la mitjana, fins i tot si tenen lesions cerebrals o biomarcadores vinculats a la demència, segons un estudi realitzat per Rush University Medical Center publicat en Neurology, la revista mèdica de l’Acadèmia Americana de Neurologia.

...

Llegeix més...

“La vivència de la solitud és una malaltia mortal”

09/01/19

Comprendre els mecanismes que controlen la plasticitat cerebral i ser capaç de modificar-los per a optimitzar el seu funcionament és el motor que mou a Álvaro Pascual Leone (València, 1961), professor de Neurologia i degà associat de Ciència Clínica i Traslacional de l’Escola de Medicina d’Harvard.

...

Llegeix més...