David Bartrés-Faz a Planta Baixa de TV3

08/11/19

L’investigador principal del projecte, David Bartrés-Faz,  ha estat al programa matinal de TV3 Planta Baixa per parlar de soledat i com afecta la salut cerebral.

...

Llegeix més...

“Lidera amb l’exemple. El que fas influeix en els demés.”

05/11/19

El director científic del BBHI, Álvaro Pascual-Leone, va parlar ahir sobre les qualitats d’un bon líder i què ens pot ensenyar la neurobiologia sobre el lideratge en el marc del debat que la comissió de Salut i Economia de la Societat Econòmica Barcelonesa d’Amics del País organitza en la seva seu a Barcelona.

...

Llegeix més...

Entrevista amb David Bartrés-Faz a “Tot és Possible”

04/11/19

Les persones que viuen aïllades tenen un risc d’experimentar pèrdua cognitiva a mesura que es fan grans que aquelles que tenen un contacte social freqüent. Així ho revelen les investigacions que s’estan fent en aquest àmbit, com la del neurocientífic David Bartrés-Faz, investigador principal del BBHI.

...

Llegeix més...

Com la socialització i no sentir-se sol pot beneficiar al nostre cervell

07/10/19

Dijous passat a Guttmann Barcelona va tenir lloc una nova Àgora en la que es va parlar de com la socialització i no sentir-se sol pot beneficiar al nostre cervell.

...

Llegeix més...

La Comissió Europea reconeix a Badalona com a lloc de referència en innovació en envelliment actiu i saludable

04/10/19

El nostre investigador Javier Solana va participar en l’acte per a commemorar el reconeixement de Badalona com Reference site de quatre estrelles (la màxima categoria) que ha rebut en l’última Conferència de socis celebrada en Aahrus (Dinamarca) de l’Associació Europea per a la Innovació en Envelliment Actiu i Saludable (EIP on AHA per les seves sigles en anglès de European Innovation Partnership on Active and Healthy Ageing).

...

Llegeix més...

¿Qué son els “neurodrets”?

10/09/19

Neurociències, neurobiologia, neuropsicologia, i altres branques especialitzades que estudien el funcionament del cervell han crescut i perfeccionat de manera exponencial en els últims anys de la mà del progrés tecnològic i de la medicina mateixa.

...

Llegeix més...

El BBHI al X Congrés de la Federació Europea del Dolor

05/09/19

“En les persones entre 40 i 54 anys amb múltiples dolors crònics com a migranya o lumbalgia, per exemple, ja hem pogut veure alguna funció cognitiva afectada, com la velocitat de processament. Un abordatge holístic del dolor primerenc seria imprescindible,” afirma la investigadora Selma Delgado, que presenta aquests dies un poster del projecte en el Congrés de la Federació Europea del Dolor EFIC®

...

Llegeix més...

L’optimisme s’associa amb una longevitat excepcional

30/08/19

Des d’aquesta setmana hi ha un motiu més per a ser optimista: un estudi que s’ha publicat en Proceedings of the National Academy of Sciences(PNAS) ha conclòs que les persones optimistes viuen fins a un 15% més que els pessimistes.

...

Llegeix més...

Canvis en la pressió arterial es relacionen amb mala salut cerebral en l’edat adulta tardana

27/08/19

Segons una nova recerca, publicada en The Lancet Neurology, la pressió arterial alta i l’augment de la pressió arterial entre les edats de 36 i 53 estan associades amb lesions cerebrals i substància blanca de menor volum en edats posteriors.

...

Llegeix més...

Més evidència que socialitzar ajuda a protegir el cervell que envelleix

01/08/19

Uneix-te a un club de lectura, fes un creuer o simplement visita a amics: una nova recerca recolza la idea que les activitats socials ajuden a evitar el deteriorament mental a mesura que envelleixes.

...

Llegeix més...