Les persones amb un propòsit a la vida tenen un cervell més sa

28/03/19

Mantenir la salut del cervell és important no només per al benestar mental, sinó també per a preservar el bon estat de la resta dels nostres òrgans.

...

Llegeix més...

El cervell produeix milers de neurones noves

27/03/19

Durant més de set anys, la biòloga María Llorens ha recopilat acuradament trossets de cervell de persones mortes. Algunes no sofrien cap malaltia neurodegenerativa i unes altres tenien indicis clars d’alzheimer.

...

Llegeix més...

Envellir i son: canvis per una salut cerebral

21/03/19

La son afecta la nostra salut en general, incloses les nostres hormones i el nostre sistema immunològic. Els processos neurobiològics que ocorren durant la son tenen un profund impacte en la salut del cervell i, com a resultat, influeixen en l’estat d’ànim, el nivell d’energia i la capacitat cognitiva.

...

Llegeix més...

“Cadascun té la responsabilitat de ser l’arquitecte del seu propi cervell”

19/03/19

Álvaro Pascual-Leone, catedràtic de Neurologia i professor en la Facultat de Medicina de la Universitat d’Harvard, parla en el programa Complementaris de Ràdio 5 sobre l’important que és tenir un cervell sa per a tenir també un cos saludable.

...

Llegeix més...

“Els estils de vida saludable poden reduir un 30% el risc de demència”

18/03/19

Menjar de forma saludable, fer exercici, dormir bé i tenir una actitud positiva en la vida són algunes de les receptes infal·libles, asseguren els experts, per a cuidar la salut. Però, què és el més important per a cuidar el nostre cervell? Quins són els pitjors enemics de la salut cerebral?

...

Llegeix més...

Entrevista amb l’investigador principal David Bartrés-Faz

12/03/19

Per tenir una vida plena i feliç, el més important és tenir un cervell sa. Ens ho ha explicat, al Tot és possible, el doctor en psicologia per la Universitat de Barcelona i professor de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut del mateix centre David Bartrés-Faz.

...

Llegeix més...

Espanya desbanca a Italia como el país més saludable del mon

08/03/19

Espanya és el país més saludable del món, segons l’índex Bloomberg Healthiest Country, que atorga al país una puntuació de 92,7 sobre 100 després d’haver avançat cinc posicions des de l’última anàlisi, en 2017, i destaca la qualitat del sistema sanitari públic. Tenen a veure el tomàquet i el pernil, l’oli d’oliva i altres esmorzars, però també el sistema sanitari d’atenció primària.

...

Llegeix més...

El tercer grup de referència es reuneix a Guttmann Barcelona

07/03/19

Vint voluntaris del BBHI es van reunir amb l’equip del projecte a Guttmann Barcelona el passat 20 de febrer. L’objectiu d’aquesta reunió és escoltar la experiència dels voluntaris.

...

Llegeix més...

“La solitud és tan perjudicial per a la salut com fumar 15 cigarrets al dia”

05/03/19

Respecte al pes total del cos, més aviat pesa poc. Uns 1.400 grams. I les seves dimensions tampoc són per a tirar coets: ronda els 1.300 centímetres cúbics. Però malgrat la seva reduïda grandària, la seva repercussió sobre l’ésser humà és incalculable.

...

Llegeix més...

L’insomni està provocat per variants en centenars de gens

04/03/19

Dos estudis independents amb dades combinades de gairebé 1,8 milions de persones mostren la complexa base genètica de l’insomni, en el qual intervenen lleus variants en centenars de gens. Tots dos treballs assenyalen a més que els problemes de la son estan relacionats amb altres trastorns mentals, problemes cardíacs o diabetis.

...

Llegeix més...