Els metges d’EEUU podran receptar videojocs per primera vegada per tractar la hiperactivitat en nens

17/06/20

L’ Agència Americana del Medicament (FDA, Food and Drug Administration) ha donat llum verda al primer videojoc específic per a nens amb trastorn per dèficit d’atenció i hiperactivitat (TDAH). L’activitat, que té el seu nom EndeavourRx i és la propietat de l’empresa Akili Interactive, es podrà recetar pels facultatius d’Estats Units com a teràpia digital.

...

Llegeix més...

L’exercici millora la memòria i augmenta el flux sanguini al cervell

16/06/20

Els científics han reunit moltes proves que relacionen l’exercici amb la salut de el cervell, i algunes investigacions suggereixen que l’estat físic pot fins i tot millorar la memòria. Però què passa durant l’exercici per desencadenar aquests beneficis?

...

Llegeix més...

Nou qüestionari Covid-19 i enquesta de satisfacció disponibles!

01/06/20

La desescalada per la pandèmia de la Covid-19 ens permet cada vegada més moviments i activitats fora de casa. Anem avançant en les diferents fases cap a la nova normalitat i, una vegada més, volem copsar aquest moment per a estudiar com ens està afectant a la nostra salut cerebral.

...

Llegeix més...

L’aïllament social afecta el benestar d’humans i d’altres mamífers

22/05/20

L’entorn social en qualsevol moment de la nostra vida condiciona les nostres experiències vitals i també la nostra salut. Aquesta influència no és exclusiva de l’ésser humà. En el regne animal, desenes d’espècies comparteixen la necessitat d’interacció social per sobreviure.

...

Llegeix més...

ONU demana prendre mesures per protegir la salut mental durant i després de la COVID-19

15/05/20

Al presentar el seu informe d’actuació sobre els efectes de la COVID-19 i la salut mental, el Secretari General de les Nacions Unides António Guterres va destacar que els patiments psicològics com la depressió i l’ansietat “constitueixen algunes de les majors causes de sofriment en el nostre món”.

...

Llegeix més...

T’has sentit sol aquests mesos?

06/05/20

Fa uns dies el nostre investigador principal, David Bartrés-Faz, va parlar en directe amb el Raül Toran sobre salut mental durant el confinament, en una nova edició de les Live Talks de Instagram de @CosmoCaixa #UnaFinestraAlaCiència.

...

Llegeix més...

Recomanacions per tornar a fer activitat física al carrer

04/05/20

Després de setmanes de confinament a casa per la situació causada per la pandèmia de l’coronavirus Covid-19, finalment arriba el moment en què es pot tornar a fer activitat física al carrer. Però el retorn a l’exercici i al l’esport ha de ser gradual i no sortir de casa a “donar-ho tot” des del primer minut. Et donem 5 recomanacions per a aquest moment tan esperat.

...

Llegeix més...

“Desafiar el cervell amb reptes d’estimulació cognitiva és important”

28/04/20

El Dr. Josep Maria Tormos, director de recerca de l’Institut Guttmann, parla sobre com cuidar la salut cerebral i estimular-la amb la versió oberta i gratuïta del programa d’entrenament cognitiu GNPT amb exercicis validats científicament.

...

Llegeix més...

Un retrat dels supervivents del confinament

27/04/20

Quan els científics de la Barcelona Brain Health Initiative (BBHI) van començar, fa dos anys, a estudiar els hàbits beneficiosos per mantenir la salut del cervell, no s’imaginaven que, a més, se’ls obriria una oportunitat per descobrir com reacciona en un context de confinament.

...

Llegeix més...

Tres hàbits d’higiene mental per a vèncer al coronavirus

20/04/20

Quants de nosaltres estem experimentant aquests dies un còctel de confusió, ansietat i estrès? Quants fins i tot sentim sorprenents moments de respir i d’estima pel que tenim, pel que som?

 

...

Llegeix més...