ONU demana prendre mesures per protegir la salut mental durant i després de la COVID-19

15/05/20

Al presentar el seu informe d’actuació sobre els efectes de la COVID-19 i la salut mental, el Secretari General de les Nacions Unides António Guterres va destacar que els patiments psicològics com la depressió i l’ansietat “constitueixen algunes de les majors causes de sofriment en el nostre món”.

...

Llegeix més...

T’has sentit sol aquests mesos?

06/05/20

Fa uns dies el nostre investigador principal, David Bartrés-Faz, va parlar en directe amb el Raül Toran sobre salut mental durant el confinament, en una nova edició de les Live Talks de Instagram de @CosmoCaixa #UnaFinestraAlaCiència.

...

Llegeix més...

Recomanacions per tornar a fer activitat física al carrer

04/05/20

Després de setmanes de confinament a casa per la situació causada per la pandèmia de l’coronavirus Covid-19, finalment arriba el moment en què es pot tornar a fer activitat física al carrer. Però el retorn a l’exercici i al l’esport ha de ser gradual i no sortir de casa a “donar-ho tot” des del primer minut. Et donem 5 recomanacions per a aquest moment tan esperat.

...

Llegeix més...

“Desafiar el cervell amb reptes d’estimulació cognitiva és important”

28/04/20

El Dr. Josep Maria Tormos, director de recerca de l’Institut Guttmann, parla sobre com cuidar la salut cerebral i estimular-la amb la versió oberta i gratuïta del programa d’entrenament cognitiu GNPT amb exercicis validats científicament.

...

Llegeix més...

Un retrat dels supervivents del confinament

27/04/20

Quan els científics de la Barcelona Brain Health Initiative (BBHI) van començar, fa dos anys, a estudiar els hàbits beneficiosos per mantenir la salut del cervell, no s’imaginaven que, a més, se’ls obriria una oportunitat per descobrir com reacciona en un context de confinament.

...

Llegeix més...

Tres hàbits d’higiene mental per a vèncer al coronavirus

20/04/20

Quants de nosaltres estem experimentant aquests dies un còctel de confusió, ansietat i estrès? Quants fins i tot sentim sorprenents moments de respir i d’estima pel que tenim, pel que som?

 

...

Llegeix més...

Fes exercicis d’entrenament cognitiu durant el confinament!

14/04/20

Realitzar activitats cognitivament estimulants és important per a la nostra salut cerebral. De fet, això constitueix un dels pilars per a la salut cerebral que estem ultimant una App que inclourà entrenament cognitiu i que esperem posar a la disposició del voluntaris ben aviat.

...

Llegeix més...

“Tots ens hem sentit sols alguna vegada”

06/04/20

El director científic del projecte va parlar de la soledat al programa Quatre Gats de TV3 dedicat a aquest tema.

...

Llegeix més...

Nou qüestionari disponible de la COVID-19

Com vam anunciar fa uns dies, avui llancem de nou el qüestionari que recull informació sobre com el confinament afecta a la salut cerebral. Estarà disponible per a respondre fins al dia DIJOUS 9 d’abril a les 24:00 hores.

...

Llegeix més...

El bon dormir, fonamental per a la salut

03/04/20

Protegir la nostra salut i la d’aquells qui estimem enfront de l’amenaça de la COVID-19 és, sens dubte, la nostra primera prioritat en aquests moments.

...

Llegeix més...