David Bartrés-Faz en el programa de radio Luces en la Oscuridad

13/06/19

Cervell salutogènic. El cervell és capaç de produir, per si mateix, salut?

...

Llegeix més...

El BBHI rep el premi Trifermed Awards pel seu impacte social

12/06/19

El Barcelona Brain Health Initiative rebrà aquest dijous el premi Trifermed Awards for social impact in healthcare en la categoria de “Iniciatives”.

...

Llegeix més...

“Estils de vida modificables tenen un impacte en el cervell”

11/06/19

Durant anys, el major repte dels neuròlegs ha estat descobrir com funciona el cervell. I ara que ja tenen algunes certeses sobre com es comporta, l’objectiu és trobar la manera de manipular-lo al nostre antull.

...

Llegeix més...

La vida amb un propòsit vital pot tenir beneficis per a la salut

04/06/19

Un propòsit més fort en la vida s’associa amb una menor mortalitat, segons dades analitzades de l’Estudi de salut, jubilació i envelliment de la Universitat de Michigan (EEUU).

...

Llegeix més...

Javier Solana presenta l’App de coaching del BBHI al congrès BrainHIT

28/05/19

Javier Solana, investigador del projecte, ha estat en la Conferència Internacional sobre Innovacions i Tecnologies per a la Salut Cerebral (BrainHIT2019) a Viena, Àustria, on ha presentat el disseny de la solució tecnològica per a la fase d’intervenció del projecte.

...

Llegeix més...

Portar una vida sana ajuda a reduir el risc de patir demència

20/05/19

Segons les noves directrius publicades per l’Organització Mundial de la Salut (OMS), practicar exercici físic de forma regular, no fumar, evitar l’ús nociu de l’alcohol, controlar el pes corporal, seguir una dieta sana i mantenir la pressió arterial, el sucre en sang i el colesterol en nivells adequats pot reduir el risc de patir demència.

...

Llegeix més...

El benestar mental prediu l’activitat física al temps lliure

13/05/19

Els homes i les dones amb alt benestar mental a l’edat de 42 anys eren més actius físicament a l’edat de 50 anys en comparació amb aquells que van obtenir puntuacions més baixes en benestar mental a l’edat de 42 anys.

...

Llegeix més...

Un dels investigadors participa a la 5ª Conferència Internacional sobre Envelliment i Cognició

25/04/19

Aquests dies un dels investigadors del projecte, el neuropsicòleg Gabriele Cattaneo, està participant en la 5a Conferència Internacional sobre Envelliment i Cognició 2019.

...

Llegeix més...

David Bartrés-Faz a Metrópoli de Radio 4

10/04/19

La periodista Gemma Esteve ha parlat amb l’investigador principal del BBHI i  co-autor del llibre ‘El cerebro cura’, David Bartrés-Faz, de salut cerebral i el projecte.

...

Llegeix més...

Com la educació pot evitar el deteriorament cognitiu

09/04/19

Un nou estudi liderat per l’investigador principal del BBHI, David Bartrés-Faz, i el seu equip de l’Institut de Neurociències de la UB ha identificat un gruix cortical més gran en el lòbul frontal en un grup de persones d’edat avançada que presentaven alts nivells d’educació (15 anys o més d’escolarització).

...

Llegeix més...