Memòria – Balanç Social / Informe de RSC 2019

23/07/20

Us presentem la Memòria – Balanç Social 2019 que recull el resum de les principals actuacions desenvolupades per l’Institut Guttmann al llarg d’aquest passat exercici i que inclou l’Informe de Responsabilitat Social Corporativa, realitzat per primera vegada íntegrament en format web; una iniciativa innovadora i pionera en consonància amb el nostre compromís social i mediambiental.

...

Llegeix més...

Deliris i psicosis, entre els efectes del coronavirus en el cervell

08/07/20

Els trastorns neurològics que provoca la covid estan més relacionats amb la resposta del cos humà que amb l’entrada del virus en l’organisme.

...

Llegeix més...

Àgora Guttmann Barcelona: Detecció precoç i tractament de les seqüeles post-Covid

06/07/20

El nostre investigador principal, David Bartrés-Faz, va participar en l’última àgora de Guttmann Barcelona que amb el títol “Detecció precoç i tractament de les seqüeles post-Covid” que va tenir lloc dimarts passat 30 de juny.

...

Llegeix més...

La solitud altera la xarxa social del nostre cervell

25/06/20

El cervell construeix una xarxa social amb les persones del nostre entorn, representant intensament aquelles amb les quals ens sentim més units. Però quan estem aïllats es dilueix la representació neuronal dels altres i de nosaltres mateixos.

...

Llegeix més...

El BBHI reinicia la seva activitat presencial a Guttmann Barcelona

22/06/20

L’activitat presencial de la fase d’avaluació del projecte Barcelona Brain Health Initiative, que es va suspendre quan va començar l’estat d’alarma per la pandèmia de la Covid-19 al mes de març, es reprèn a Guttmann Barcelona.

...

Llegeix més...

Els metges d’EEUU podran receptar videojocs per primera vegada per tractar la hiperactivitat en nens

17/06/20

L’ Agència Americana del Medicament (FDA, Food and Drug Administration) ha donat llum verda al primer videojoc específic per a nens amb trastorn per dèficit d’atenció i hiperactivitat (TDAH). L’activitat, que té el seu nom EndeavourRx i és la propietat de l’empresa Akili Interactive, es podrà recetar pels facultatius d’Estats Units com a teràpia digital.

...

Llegeix més...

L’exercici millora la memòria i augmenta el flux sanguini al cervell

16/06/20

Els científics han reunit moltes proves que relacionen l’exercici amb la salut de el cervell, i algunes investigacions suggereixen que l’estat físic pot fins i tot millorar la memòria. Però què passa durant l’exercici per desencadenar aquests beneficis?

...

Llegeix més...

Nou qüestionari Covid-19 i enquesta de satisfacció disponibles!

01/06/20

La desescalada per la pandèmia de la Covid-19 ens permet cada vegada més moviments i activitats fora de casa. Anem avançant en les diferents fases cap a la nova normalitat i, una vegada més, volem copsar aquest moment per a estudiar com ens està afectant a la nostra salut cerebral.

...

Llegeix més...

L’aïllament social afecta el benestar d’humans i d’altres mamífers

22/05/20

L’entorn social en qualsevol moment de la nostra vida condiciona les nostres experiències vitals i també la nostra salut. Aquesta influència no és exclusiva de l’ésser humà. En el regne animal, desenes d’espècies comparteixen la necessitat d’interacció social per sobreviure.

...

Llegeix més...

ONU demana prendre mesures per protegir la salut mental durant i després de la COVID-19

15/05/20

Al presentar el seu informe d’actuació sobre els efectes de la COVID-19 i la salut mental, el Secretari General de les Nacions Unides António Guterres va destacar que els patiments psicològics com la depressió i l’ansietat “constitueixen algunes de les majors causes de sofriment en el nostre món”.

...

Llegeix més...