L’alt consum de baies, pomes i te està relacionat amb un menor risc de demència

05/08/20

Les plantes estan carregades de químics naturals que podrien ajudar a la salut. I l’alt consum a llarg termini de certs tipus de químics vegetals anomenats flavonoides està associat amb un menor risc de desenvolupar demència, segons un estudi publicat el 22 d’abril de 2020 pel The American Journal of Clinical Nutrition.

...

Llegeix més...

Factors d’estils de vida que afecten clarament la probabilitat de desenvolupar Alzheimer

31/07/20

Tot i que encara no hi ha cura, els investigadors continuen desenvolupant una millor comprensió del que augmenta el risc d’una persona de desenvolupar la malaltia d’Alzheimer. Un estudi recent que ha analitzat 396 estudis fins i tot ha pogut identificar deu factors de risc que es demostren que augmenten la probabilitat de desenvolupar la malaltia.

...

Llegeix més...

El BBHI participa al AAIC 2020

29/07/20

Investigadors del projecte de salut cerebral BBHI del Institut Guttmann i la Fundació “la Caixa” participen un any més en l’Alzheimer’s Association International Conference 2020 (AAIC), que enguany se celebra de manera virtual entre els dies 27 i 31 de juliol.

...

Llegeix més...

Volem saber quin és l’impacte del dolor sobre la salut cerebral

27/07/20

Els investigadors del Institut Guttmann amb el suport de la Fundació “la Caixa” a través del BBHI estem estudiant l’impacte del dolor i el dolor crònic sobre la salut cerebral.

...

Llegeix més...

Què passa al cervell quan no fas res?

24/07/20

“El cervell en repòs i en equilibri no es queda quiet”. El Dr.Josep Maria Tormos, Director de Recerca del Institut Guttmann, va parlar en el programa Hoy por Hoy de la cadena Ser sobre què ens passa en el cervell quan no fem res.

...

Llegeix més...

Memòria – Balanç Social / Informe de RSC 2019

23/07/20

Us presentem la Memòria – Balanç Social 2019 que recull el resum de les principals actuacions desenvolupades per l’Institut Guttmann al llarg d’aquest passat exercici i que inclou l’Informe de Responsabilitat Social Corporativa, realitzat per primera vegada íntegrament en format web; una iniciativa innovadora i pionera en consonància amb el nostre compromís social i mediambiental.

...

Llegeix més...

Deliris i psicosis, entre els efectes del coronavirus en el cervell

08/07/20

Els trastorns neurològics que provoca la covid estan més relacionats amb la resposta del cos humà que amb l’entrada del virus en l’organisme.

...

Llegeix més...

Àgora Guttmann Barcelona: Detecció precoç i tractament de les seqüeles post-Covid

06/07/20

El nostre investigador principal, David Bartrés-Faz, va participar en l’última àgora de Guttmann Barcelona que amb el títol “Detecció precoç i tractament de les seqüeles post-Covid” que va tenir lloc dimarts passat 30 de juny.

...

Llegeix més...

La solitud altera la xarxa social del nostre cervell

25/06/20

El cervell construeix una xarxa social amb les persones del nostre entorn, representant intensament aquelles amb les quals ens sentim més units. Però quan estem aïllats es dilueix la representació neuronal dels altres i de nosaltres mateixos.

...

Llegeix més...

El BBHI reinicia la seva activitat presencial a Guttmann Barcelona

22/06/20

L’activitat presencial de la fase d’avaluació del projecte Barcelona Brain Health Initiative, que es va suspendre quan va començar l’estat d’alarma per la pandèmia de la Covid-19 al mes de març, es reprèn a Guttmann Barcelona.

...

Llegeix més...