L’impacte psicològic d’una quarantena, i com reduir-lo

20/03/20

La pandèmia del coronavirus ha conduït a imposar quarantenes i confinament a la població en molts països afectats. Un equip del King’s College de Londres acaba de publicar a “The Lancet’ una revisió de l’impacte psicològic d’aquesta mesura sanitària.

...

Llegeix més...

El BBHI cancel·la provisionalment les visites i proves presencials pel coronavirus COVID-19

16/03/20

Seguint les recomanacions de les Autoritats Sanitàries i Administratives i degut a la situació d’excepcionalitat i el decret de l’estat d’emergència a causa de la pandèmia a causa del COVID-19, es comunica que:

...

Llegeix més...

«És important una bona qualitat del son per a no desenvolupar depressió»

13/03/20

Entrevista amb el principal autor de l’article publicat pels investigadors del projecte a la revista PLOS ONE Gabriele Cattaneo al diari La Razón.

...

Llegeix més...

Una bona qualitat del son podria prevenir malalties del cervell

19/02/20

La mala qualitat del son és un factor de risc significatiu per a l’inici de malalties neurològiques o neuropsiquiàtriques. Aquesta és una de les conclusions importants de l’article publicat en la revista científica PLOS ONE pels investigadors del projecte Barcelona Brain Health Initiative (BBHI), que han analitzat les dades recollides de la cohort de més de 4,500 voluntaris després d’un any de seguiment.

...

Llegeix més...

El consum diari d’alcohol envelleix el cervell

11/02/20

Existeixen diversos estudis que analitzen els efectes del consum d’alcohol en el cervell. Un nou estudi se suma al coneixement existent. L’estudi, amb al voltant de 11.651 participants del Regne Unit, mostra que cada gram d’alcohol consumit podria provocar al voltant d’una setmana d’envelliment del cervell.

...

Llegeix més...

Una dieta enriquida amb nous millora la cognició i la percepció en persones grans

30/01/20

L’investigador principal del BBHI, David Bartrés-Faz, participa en un estudi liderat pel Dr. Emili Ros, assessor científic del BBHI, que s’acaba de publicar a The American Journal of Clinicial Nutrition.

...

Llegeix més...

Ja estan disponibles tots els vídeos de CaixaForum

23/01/20

Si no vas poder venir a la III Trobada Anual de voluntaris del BBHI el passat 10 de desembre en Caixaforum, pots veure els vídeos dels diferents investigadors que van presentar resultats i les novetats del projecte en aquesta llista de Youtube.

...

Llegeix més...

”La forma com vivim i les coses que fem tenen un impacte major del que suposàvem sobre la funció del cervell”

15/01/20

El passat 11 de desembre va tenir lloc  la tertúlia d’actualitat “Influència de la dieta en la prevenció i tractament de les malalties neurològiques” al Col·legi Oficial de Farmacèutics de Barcelona. Els  ponents van ser els doctors Álvaro Pascual-Leone i Emili Ros, especialista en medicina interna i gastroenterologia i assessor científic del BBHI.

...

Llegeix més...

“Un cervell que funciona de forma sana és un cervell sa, no jove”

07/01/20

El nostre director científic Álvaro Pascual-Leone conversa amb la periodista Silvia Cóppulo al programa el Divan de Catalunya Ràdio.

...

Llegeix més...

Javier Solana recull el diploma del programa IMPULSA-LLAVOR

17/12/19

L’investigador i coordinador tecnològic del BBHI, Javier Solana, va estar el passat dia 13 de desembre a l’acte de tancament del Programa Avançat en Emprenedoria de Base Científica IMPULSA-LLAVOR.

...

Llegeix més...