“Desafiar el cervell amb reptes d’estimulació cognitiva és important”

28/04/20

El Dr. Josep Maria Tormos, director de recerca de l’Institut Guttmann, parla sobre com cuidar la salut cerebral i estimular-la amb la versió oberta i gratuïta del programa d’entrenament cognitiu GNPT amb exercicis validats científicament.

...

Llegeix més...

Un retrat dels supervivents del confinament

27/04/20

Quan els científics de la Barcelona Brain Health Initiative (BBHI) van començar, fa dos anys, a estudiar els hàbits beneficiosos per mantenir la salut del cervell, no s’imaginaven que, a més, se’ls obriria una oportunitat per descobrir com reacciona en un context de confinament.

...

Llegeix més...

Tres hàbits d’higiene mental per a vèncer al coronavirus

20/04/20

Quants de nosaltres estem experimentant aquests dies un còctel de confusió, ansietat i estrès? Quants fins i tot sentim sorprenents moments de respir i d’estima pel que tenim, pel que som?

 

...

Llegeix més...

Fes exercicis d’entrenament cognitiu durant el confinament!

14/04/20

Realitzar activitats cognitivament estimulants és important per a la nostra salut cerebral. De fet, això constitueix un dels pilars per a la salut cerebral que estem ultimant una App que inclourà entrenament cognitiu i que esperem posar a la disposició del voluntaris ben aviat.

...

Llegeix més...

“Tots ens hem sentit sols alguna vegada”

06/04/20

El director científic del projecte va parlar de la soledat al programa Quatre Gats de TV3 dedicat a aquest tema.

...

Llegeix més...

Nou qüestionari disponible de la COVID-19

Com vam anunciar fa uns dies, avui llancem de nou el qüestionari que recull informació sobre com el confinament afecta a la salut cerebral. Estarà disponible per a respondre fins al dia DIJOUS 9 d’abril a les 24:00 hores.

...

Llegeix més...

El bon dormir, fonamental per a la salut

03/04/20

Protegir la nostra salut i la d’aquells qui estimem enfront de l’amenaça de la COVID-19 és, sens dubte, la nostra primera prioritat en aquests moments.

...

Llegeix més...

Ens ajudarà el telèfon mòbil a millorar la salut cerebral?

02/04/20

Brain Health Coaching App (BHCA) és un servei de coaching basat en TIC per a la promoció de la salut cerebral.

...

Llegeix més...

Alguns consells nutricionals pel confinamient

27/03/20

Des del Consell assessor de Nutrició i Salut de Ametller Origen, col·laborador en el pilar de la nutrició del projecte, envien alguns consells que creiem que poden ser d’utilitat aquests dies de confinament.

...

Llegeix més...

Qüestionari específic per entendre millor el confinament i la salut cerebral

23/03/20

Ja està disponible el qüestionari que hem dissenyat específicament perquè ens ajudeu a entendre millor com aquesta situació única de pandèmia i confinament es relaciona amb mesures de salut cerebral. Amb la informació obtinguda podrem ajudar a avançar en el coneixement sobre determinants i condicions que afectin la salut del cervell en la població.

...

Llegeix més...