Com el COVID-19 pot danyar el cervell

22/09/20

Algunes persones que s’emmalalteixen amb el coronavirus desenvolupen símptomes neurològics. Els científics estan lluitant per entendre per què.

...

Llegeix més...

Les millores en l’estil de vida poden reduir el deteriorament cognitiu

16/09/20

Els resultats d’un nou estudi suggereixen que els canvis en l’estil de vida poden ajudar a millorar la cognició en els adults majors que experimenten un deteriorament cognitiu que precedeix a la demència.

...

Llegeix més...

El BBHI col·labora amb un projecte per a investigar les bases cerebrals del manteniment de la cognició

14/09/20

El BBHI col·laborarà amb un projecte pilot que vol comprendre millor les bases cerebrals dels conceptes de reserva cognitiva i manteniment cerebral en l’envelliment. Aquest projecte es presentarà en el workshop Reserve & Resilience, que se celebra de manera virtual els dies 14 i 15 de setembre.

...

Llegeix més...

Xerrada sobre alimentació i salut cerebral

08/09/20

El nostre investigador principal David Bartrés-Faz i Anna Bach, vocal d’alimentació del Col·legi Oficial de Farmacèutics de Barcelona conversen sobre com l’alimentació i l’activitat física tenen incidència en la salut cerebral i l’envelliment actiu en aquest diàleg impulsat per Àgora Sanitària i Nestlé Health Science.

...

Llegeix més...

Investiguem l’impacte de la Covid-19 en la salut cerebral

06/08/20

L’equip d’investigadors de l’Institut Guttmann, amb el suport de la Fundació “la Caixa”, i a través del Barcelona Brain Health Initiative, estudien l’impacte de la Covid-19 i el confinament en els més de 4.500 voluntaris que participen en el projecte de salut cerebral.

...

Llegeix més...

L’alt consum de baies, pomes i te està relacionat amb un menor risc de demència

05/08/20

Les plantes estan carregades de químics naturals que podrien ajudar a la salut. I l’alt consum a llarg termini de certs tipus de químics vegetals anomenats flavonoides està associat amb un menor risc de desenvolupar demència, segons un estudi publicat el 22 d’abril de 2020 pel The American Journal of Clinical Nutrition.

...

Llegeix més...

Factors d’estils de vida que afecten clarament la probabilitat de desenvolupar Alzheimer

31/07/20

Tot i que encara no hi ha cura, els investigadors continuen desenvolupant una millor comprensió del que augmenta el risc d’una persona de desenvolupar la malaltia d’Alzheimer. Un estudi recent que ha analitzat 396 estudis fins i tot ha pogut identificar deu factors de risc que es demostren que augmenten la probabilitat de desenvolupar la malaltia.

...

Llegeix més...

El BBHI participa al AAIC 2020

29/07/20

Investigadors del projecte de salut cerebral BBHI del Institut Guttmann i la Fundació “la Caixa” participen un any més en l’Alzheimer’s Association International Conference 2020 (AAIC), que enguany se celebra de manera virtual entre els dies 27 i 31 de juliol.

...

Llegeix més...

Volem saber quin és l’impacte del dolor sobre la salut cerebral

27/07/20

Els investigadors del Institut Guttmann amb el suport de la Fundació “la Caixa” a través del BBHI estem estudiant l’impacte del dolor i el dolor crònic sobre la salut cerebral.

...

Llegeix més...

Què passa al cervell quan no fas res?

24/07/20

“El cervell en repòs i en equilibri no es queda quiet”. El Dr.Josep Maria Tormos, Director de Recerca del Institut Guttmann, va parlar en el programa Hoy por Hoy de la cadena Ser sobre què ens passa en el cervell quan no fem res.

...

Llegeix més...