“La socialització i un propòsit vital, claus per la salut cerebral”

25/06/19

Neurociència, estimulació cerebral, cervell i salut, xarxes neuronals, genètica i epigenètica….Milagros Pérez Oliva conversa amb el director científic del BBHI,  Álvaro Pascual-Leone, al programa Terrícoles de betevé.

...

Llegeix més...

L’activitat física té molts beneficis per a la salut en individus amb i sense antecedents de dany cerebral adquirit

21/06/19

Adherir-se a un estil de vida físicament actiu s’associa amb percepcions de salut cognitiva i global més altes, especialment en persones amb antecedents de dany cerebral adquirit (DCA), segons un nou article publicat per investigadors de BBHI en la revista Frontiers in Neuroscience.

...

Llegeix més...

El BBHI participa al 5th Provence Summer Workshop

L’investigador del BBHI Javier Solana va presentar aquesta setmana al 5th Provence Summer Workshop els avanços del projecte posant especial atenció en la solució desenvolupada per a la fase d’intervenció multimodal: l’aplicació mòbil que permet el monitoratge d’hàbits de vida i l’entrenament cognitiu.

...

Llegeix més...

El sopar solidari a El Punt Avui TV

18/06/19

Notícia a l’informatiu del Punt Avui TV sobre el sopar enosolidari que el consorci Enoturisme d’Alella DO va organitzar divendres al restaurant Els Garrofers en benefici del BBHI.

...

Llegeix més...

David Bartrés-Faz en el programa de radio Luces en la Oscuridad

13/06/19

Cervell salutogènic. El cervell és capaç de produir, per si mateix, salut?

...

Llegeix més...

El BBHI rep el premi Trifermed Awards pel seu impacte social

12/06/19

El Barcelona Brain Health Initiative rebrà aquest dijous el premi Trifermed Awards for social impact in healthcare en la categoria de “Iniciatives”.

...

Llegeix més...

“Estils de vida modificables tenen un impacte en el cervell”

11/06/19

Durant anys, el major repte dels neuròlegs ha estat descobrir com funciona el cervell. I ara que ja tenen algunes certeses sobre com es comporta, l’objectiu és trobar la manera de manipular-lo al nostre antull.

...

Llegeix més...

La vida amb un propòsit vital pot tenir beneficis per a la salut

04/06/19

Un propòsit més fort en la vida s’associa amb una menor mortalitat, segons dades analitzades de l’Estudi de salut, jubilació i envelliment de la Universitat de Michigan (EEUU).

...

Llegeix més...

Javier Solana presenta l’App de coaching del BBHI al congrès BrainHIT

28/05/19

Javier Solana, investigador del projecte, ha estat en la Conferència Internacional sobre Innovacions i Tecnologies per a la Salut Cerebral (BrainHIT2019) a Viena, Àustria, on ha presentat el disseny de la solució tecnològica per a la fase d’intervenció del projecte.

...

Llegeix més...

Portar una vida sana ajuda a reduir el risc de patir demència

20/05/19

Segons les noves directrius publicades per l’Organització Mundial de la Salut (OMS), practicar exercici físic de forma regular, no fumar, evitar l’ús nociu de l’alcohol, controlar el pes corporal, seguir una dieta sana i mantenir la pressió arterial, el sucre en sang i el colesterol en nivells adequats pot reduir el risc de patir demència.

...

Llegeix més...