”La forma com vivim i les coses que fem tenen un impacte major del que suposàvem sobre la funció del cervell”

15/01/20

El passat 11 de desembre va tenir lloc  la tertúlia d’actualitat “Influència de la dieta en la prevenció i tractament de les malalties neurològiques” al Col·legi Oficial de Farmacèutics de Barcelona. Els  ponents van ser els doctors Álvaro Pascual-Leone i Emili Ros, especialista en medicina interna i gastroenterologia i assessor científic del BBHI.

...

Llegeix més...

“Un cervell que funciona de forma sana és un cervell sa, no jove”

07/01/20

El nostre director científic Álvaro Pascual-Leone conversa amb la periodista Silvia Cóppulo al programa el Divan de Catalunya Ràdio.

...

Llegeix més...

Javier Solana recull el diploma del programa IMPULSA-LLAVOR

17/12/19

L’investigador i coordinador tecnològic del BBHI, Javier Solana, va estar el passat dia 13 de desembre a l’acte de tancament del Programa Avançat en Emprenedoria de Base Científica IMPULSA-LLAVOR.

...

Llegeix més...

La III Trobada de Voluntaris del BBHI omple l’auditori del CaixaForum

12/12/19

Els participants de l’estudi van omplir l’auditori de CaixaForum en la III Trobada de Voluntaris, presentat per la periodista de Rac1 Elisenda Camps.

...

Llegeix més...

Com l’exercici beneficia el nostre cervell

26/11/19

A partir dels 40 anys la grandària del cervell es redueix entorn d’un 5% per dècada, segons els experts. Però hi ha manera d’atenuar els efectes de l’atròfia associats a l’edat sobre la capacitat funcional del cervell.

...

Llegeix més...

L’ingredient secret de la longevitat: viure al costat de zones verdes

25/11/19

Si vols viure més i amb millor salut, muda’t a un entorn verd. Estar en contacte amb la naturalesa s’associa a nombrosos efectes saludables positius, des d’un menor risc de malaltia cardiovascular i metabòlica, a menys estrès i millor salut mental.

...

Llegeix més...

Álvaro Pascual-Leone entre els científics més influents

El director científic del BBHI, Álvaro Pascual-Leone, ha estat reconegut com un dels científics més influents del món en la llista Highly Cited 2019 de Web of Science, la major plataforma mundial d’informació sobre índexs de cites i recerca.

...

Llegeix més...

“Tenir un propòsit vital, ajuda al nostre cervell a viure més”

19/11/19

Entrevista amb el nostre director científic Álvaro Pascual-Leone a Plaza Radio durant el congrés Longevity World Forum* que es va celebrar a Valencia la setmana passada. Pascual-Leone va ser l’encarregat d’obrir la última sessió sobre pautas per a un envelliment saludable. 

...

Llegeix més...

“El silenci és essencial per a regenerar el nostre cervell”

15/11/19

Michel Le Van Quyen, neurocientífic, ha investigat els efectes del silenci parla en la Contra de La Vanguardia del seu nou llibre Cerebro y silencio (Plataforma), en el qual analitza valent-se de la neurociència els diferents tipus de silenci i les seves conseqüències en el nostre cos i cervell recorrent a recerques recents: “Hi ha un silenci exterior, que és l’absència de soroll, i un silenci interior: aquests moments en què aconseguim reduir el soroll de fons dels nostres pensaments, tots dos són essencials per a la nostra salut”.

...

Llegeix més...

David Bartrés-Faz a Planta Baixa de TV3

08/11/19

L’investigador principal del projecte, David Bartrés-Faz,  ha estat al programa matinal de TV3 Planta Baixa per parlar de soledat i com afecta la salut cerebral.

...

Llegeix més...