¿Qué son els”neurodrets”?

10/09/19

Neurociències, neurobiologia, neuropsicologia, i altres branques especialitzades que estudien el funcionament del cervell han crescut i perfeccionat de manera exponencial en els últims anys de la mà del progrés tecnològic i de la medicina mateixa.

...

Llegeix més...

El BBHI al X Congrés de la Federació Europea del Dolor

05/09/19

“En les persones entre 40 i 54 anys amb múltiples dolors crònics com a migranya o lumbalgia, per exemple, ja hem pogut veure alguna funció cognitiva afectada, com la velocitat de processament. Un abordatge holístic del dolor primerenc seria imprescindible,” afirma la investigadora Selma Delgado, que presenta aquests dies un poster del projecte en el Congrés de la Federació Europea del Dolor EFIC®

...

Llegeix més...

L’optimisme s’associa amb una longevitat excepcional

30/08/19

Des d’aquesta setmana hi ha un motiu més per a ser optimista: un estudi que s’ha publicat en Proceedings of the National Academy of Sciences(PNAS) ha conclòs que les persones optimistes viuen fins a un 15% més que els pessimistes.

...

Llegeix més...

Canvis en la pressió arterial es relacionen amb mala salut cerebral en l’edat adulta tardana

27/08/19

Segons una nova recerca, publicada en The Lancet Neurology, la pressió arterial alta i l’augment de la pressió arterial entre les edats de 36 i 53 estan associades amb lesions cerebrals i substància blanca de menor volum en edats posteriors.

...

Llegeix més...

Més evidència que socialitzar ajuda a protegir el cervell que envelleix

01/08/19

Uneix-te a un club de lectura, fes un creuer o simplement visita a amics: una nova recerca recolza la idea que les activitats socials ajuden a evitar el deteriorament mental a mesura que envelleixes.

...

Llegeix més...

Nou qüestionari de personalitat disponible!

11/07/19

Un nou qüestionari de personalitat està disponible al club.bbhi.cat per a que els voluntaris puguin seguir aportant informació de gran valor a l’estudi.

...

Llegeix més...

“Sabem que hi ha molts factors que influeixen en les malalties del cervell”

09/07/19

El periodista Pedro Riba entrevista al investigador principal del BBHI David Bartrés-Faz al programa “Tierra de Sueños” de 25TV per parlar de com mantenir el cervell sa.

...

Llegeix més...

“Sentir-se sol equival a fumar-se un paquet de tabac diari”

05/07/19

És catedràtic de neurologia a la Facultat de Medicina de la Universitat de Harvard i director científic de la Barcelona Brain Health Initiative. Lara Bonilla entrevista a l’ Álvaro Pascual-Leone, qui acaba de publicar, amb Álvaro Fernández Ibáñez i David Bartrés-Faz, el llibre “El cerebro que cura” (Plataforma Actual).

...

Llegeix més...

500 voluntaris han fet ja les proves presencials a l’Institut Guttmann

28/06/19

Cinc-cents voluntaris dels que van ser seleccionats per a participar en la fase presencial del projecte han passat ja per l’Institut Guttmann i l’Hospital Clínic per a fer-se les avaluacions en persona. La resta de voluntaris que encara no han fet les proves està previst que passin a fer-les al llarg d’aquest any.

...

Llegeix més...

El BBHI col·labora en una enquesta europea sobre salut cerebral

27/06/19

El BBHI manté actualment un acord de col·laboració científica amb el Consorci Europeu Lifebrain, que ha elaborat l’Enquesta Global de Salut Cerebral per conèixer el que pensa la gent sobre el cervell.

...

Llegeix més...