El consum diari d’alcohol envelleix el cervell

11/02/20

Existeixen diversos estudis que analitzen els efectes del consum d’alcohol en el cervell. Un nou estudi se suma al coneixement existent. L’estudi, amb al voltant de 11.651 participants del Regne Unit, mostra que cada gram d’alcohol consumit podria provocar al voltant d’una setmana d’envelliment del cervell.

...

Llegeix més...

Una dieta enriquida amb nous millora la cognició i la percepció en persones grans

30/01/20

L’investigador principal del BBHI, David Bartrés-Faz, participa en un estudi liderat pel Dr. Emili Ros, assessor científic del BBHI, que s’acaba de publicar a The American Journal of Clinicial Nutrition.

...

Llegeix més...

Ja estan disponibles tots els vídeos de CaixaForum

23/01/20

Si no vas poder venir a la III Trobada Anual de voluntaris del BBHI el passat 10 de desembre en Caixaforum, pots veure els vídeos dels diferents investigadors que van presentar resultats i les novetats del projecte en aquesta llista de Youtube.

...

Llegeix més...

”La forma com vivim i les coses que fem tenen un impacte major del que suposàvem sobre la funció del cervell”

15/01/20

El passat 11 de desembre va tenir lloc  la tertúlia d’actualitat “Influència de la dieta en la prevenció i tractament de les malalties neurològiques” al Col·legi Oficial de Farmacèutics de Barcelona. Els  ponents van ser els doctors Álvaro Pascual-Leone i Emili Ros, especialista en medicina interna i gastroenterologia i assessor científic del BBHI.

...

Llegeix més...

“Un cervell que funciona de forma sana és un cervell sa, no jove”

07/01/20

El nostre director científic Álvaro Pascual-Leone conversa amb la periodista Silvia Cóppulo al programa el Divan de Catalunya Ràdio.

...

Llegeix més...

Javier Solana recull el diploma del programa IMPULSA-LLAVOR

17/12/19

L’investigador i coordinador tecnològic del BBHI, Javier Solana, va estar el passat dia 13 de desembre a l’acte de tancament del Programa Avançat en Emprenedoria de Base Científica IMPULSA-LLAVOR.

...

Llegeix més...

La III Trobada de Voluntaris del BBHI omple l’auditori del CaixaForum

12/12/19

Els participants de l’estudi van omplir l’auditori de CaixaForum en la III Trobada de Voluntaris, presentat per la periodista de Rac1 Elisenda Camps.

...

Llegeix més...

Com l’exercici beneficia el nostre cervell

26/11/19

A partir dels 40 anys la grandària del cervell es redueix entorn d’un 5% per dècada, segons els experts. Però hi ha manera d’atenuar els efectes de l’atròfia associats a l’edat sobre la capacitat funcional del cervell.

...

Llegeix més...

L’ingredient secret de la longevitat: viure al costat de zones verdes

25/11/19

Si vols viure més i amb millor salut, muda’t a un entorn verd. Estar en contacte amb la naturalesa s’associa a nombrosos efectes saludables positius, des d’un menor risc de malaltia cardiovascular i metabòlica, a menys estrès i millor salut mental.

...

Llegeix més...

Álvaro Pascual-Leone entre els científics més influents

El director científic del BBHI, Álvaro Pascual-Leone, ha estat reconegut com un dels científics més influents del món en la llista Highly Cited 2019 de Web of Science, la major plataforma mundial d’informació sobre índexs de cites i recerca.

...

Llegeix més...