La nostra millor tecnologia: el cervell

24/11/17

Sota el títol de ‘Salut Cerebral i Neurotecnologia’ el Doctor David Bartrés-Faz, investigador principal del BBHI i professor de la UB parlarà del funcionament del cervell, de la seva capacitat plàstica i com optimitzar-la per recuperar-nos de lesions i per mantenir una salut cerebral òptima al 22@updatebreakfast que organitza 22@NETWORKBCN .

...

Llegeix més...

Bioenginyeria per l’envelliment saludable

06/11/17

Aquest B·Debate, una iniciativa de Biocat i l’Obra Social “la Caixa”, està organitzat conjuntament amb l’Institut de Bioenginyeria de Catalunya (IBEC) i vol posar èmfasi en els reptes que la població envellida ha d’afrontar en relació a la nostra qualitat de vida i salut i les possibles solucions que l’enginyeria biomèdica pot oferir.

...

Llegeix més...

El teu cervell és la teva vida! 

03/11/17

Un cervell sa és essencial per gaudir d’una vida plena i productiva. Com podem mantenir el cervell saludable? Com afecta el nostre entorn al nostre cervell al llarga de la vida?

...

Llegeix més...

La ciència i art de Cajal

16/10/17

Exposició “Ciència i art de la mà de Ramón y Cajal”, en el marc del cicle “Les condicions del cervell” que organitzen la Sala Beckett i la Universitat Oberta de Catalunya.

Durant els dies del cicle “Les condicions del cervell”, es podran veure al primer pis de la Sala Beckett diversos dibuixos de les neurones de Ramón y Cajal (Petilla de Aragón 1852 – Madrid 1934), metge i professor d’histologia i anatomia a les Universitats de València, Barcelona i Madrid.

Al 1906 va rebre el premi Nobel de Medicina i Fisiologia en reconeixement pel seu treball sobre l’estructura del sistema nerviós. Una part fonamental dels seus estudis van ser els dibuixos de neurones i xarxes neuronals que ell mateix feia mentre observava pel microscopi, que li van fer entendre la constitució i funcionament del nostre cervell. Ciència i art de la mà.

Més informació: https://www.salabeckett.cat/activitat-resta/ciencia-art-ma-ramon-y-cajal/

...

Llegeix més...

Jornada d’alimentació, nutrició, gastronomia i salut mental

28/09/17

Dirigida a farmacèutics, dietistes-nutricionistes, metges, logopedes, infermers i altres professionals sanitaris, estudiants, associacions de malalts i a totes aquelles persones interessades en l’alimentació i la salut mental.

...

Llegeix més...

Dia Mundial del Cervell

20/07/17

“L’ictus és un atac al cervell: Impedeix-lo, tracta-ho ” és el lema del Dia Mundial del Cervell 2017 (World Brain Day) que se celebra el 22 de juliol.

Enguany, la Federació Mundial de Neurologia conjuntament amb l’Organització Mundial de l’Ictus ho celebren per prendre acció i augmentar la conscienciació de cara a fer prevenció de l’ictus i el seu tractament.

Més de 17 milions d’ictus ocorren globalment cada any, una de cada sis persones patiran un ictus durant la seva vida. Amb més de 6 milions de morts anuals, l’ictus és la causa principal de mort a  escala global. Molts dels 26 milions de supervivents a tot el món viuen amb discapacitats significatives.

El 90 per cent d’ictus estan relacionats a 10 factors de risc que demostren el potencial enorme per prevenció en les poblacions i individualment.

Més informació aquí:

 

...

Llegeix més...

Acte inaugural del BBHI al CosmoCaixa

24/05/17

El dia 7 de juny el projecte Barcelona Brain Health Initiative (BBHI)  celebrarà un acte inaugural obert al públic al CosmoCaixa de Barcelona. A continuació podeu veure el programa de l’acte.

...

Llegeix més...

Intelligent Technologies for Coaching in Health

23/05/17

En el marc de la 11 edició de la EAI International Conference on Pervasive Computing Technologies for Healthcare (Conferència Internacional en Tecnologíes de Computació Ubiqües per a la Salut) que es celebra aquests dies a Barcelona s’impartirà el taller Health-i-Coach.

...

Llegeix més...

Healthio: pacients, innovació i salut.

24/04/17

El BBHI estarà a Healthio, un esdeveniment nou, dinàmic i interactiu que compta amb activitats organitzades per àrees específiques per a la innovació en el sector de la salut.

...

Llegeix més...

Dia Mundial de l´Activitat Física

06/04/17

Per 8è any consecutiu Catalunya se suma a l’Organització Mundial de la Salut (OMS) per celebrar el dia 6 d’abril, el Dia Mundial de l’Activitat Física (DMAF) amb l’objectiu de sensibilitzar la població sobre l’epidèmia del sedentarisme i promoure l’activitat física com un element essencial per a la salut i el benestar de les persones.

...

Llegeix més...