Tesis: Exercici físic i cognició

09/07/18

La lesió cerebral traumàtica pot causar dèficits significatius en la funció cognitiva que poden generar una càrrega personal, social i econòmica.

...

Llegeix més...

Setmana del Cervell

13/03/18

La Setmana del Cervell (Brain Awareness Week) és la campanya global per augmentar la consciència pública sobre el progrés i els beneficis de la recerca del cervell.

...

Llegeix més...

Brain Film Fest, cinema del cervell

12/03/18

El cervell és el protagonista d’aquest nou festival, que inclou la vuitena edició del Premi Solé Tura.

...

Llegeix més...

Participem als Healthy Workshops de la UOC

27/02/18

El nostre investigador principal, David Bartrés-Faz, participarà el dimecres 07 de novembre a un simposium que organitza la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) en el marc dels “Healthy Workshops”.

...

Llegeix més...

Conferència: Estils de vida i salut cerebral en l’edat adulta

15/01/18

Dins del cicle de conferències A la recerca de la salut, el Centre Cívic Urgell acollirà la xerrada Estils de vida i salut cerebral a l’edat adulta a càrrec de David Bartrès-Faz, investigador principal del BBHI i professor Agregat del Departament de Medicina, Facultat de Medicina, Universitat de Barcelona.

...

Llegeix més...

La nostra millor tecnologia: el cervell

24/11/17

Sota el títol de ‘Salut Cerebral i Neurotecnologia’ el Doctor David Bartrés-Faz, investigador principal del BBHI i professor de la UB parlarà del funcionament del cervell, de la seva capacitat plàstica i com optimitzar-la per recuperar-nos de lesions i per mantenir una salut cerebral òptima al 22@updatebreakfast que organitza 22@NETWORKBCN .

...

Llegeix més...

Bioenginyeria per l’envelliment saludable

06/11/17

Aquest B·Debate, una iniciativa de Biocat i l’Obra Social “la Caixa”, està organitzat conjuntament amb l’Institut de Bioenginyeria de Catalunya (IBEC) i vol posar èmfasi en els reptes que la població envellida ha d’afrontar en relació a la nostra qualitat de vida i salut i les possibles solucions que l’enginyeria biomèdica pot oferir.

...

Llegeix més...

El teu cervell és la teva vida! 

03/11/17

Un cervell sa és essencial per gaudir d’una vida plena i productiva. Com podem mantenir el cervell saludable? Com afecta el nostre entorn al nostre cervell al llarga de la vida?

...

Llegeix més...

La ciència i art de Cajal

16/10/17

Exposició “Ciència i art de la mà de Ramón y Cajal”, en el marc del cicle “Les condicions del cervell” que organitzen la Sala Beckett i la Universitat Oberta de Catalunya.

Durant els dies del cicle “Les condicions del cervell”, es podran veure al primer pis de la Sala Beckett diversos dibuixos de les neurones de Ramón y Cajal (Petilla de Aragón 1852 – Madrid 1934), metge i professor d’histologia i anatomia a les Universitats de València, Barcelona i Madrid.

Al 1906 va rebre el premi Nobel de Medicina i Fisiologia en reconeixement pel seu treball sobre l’estructura del sistema nerviós. Una part fonamental dels seus estudis van ser els dibuixos de neurones i xarxes neuronals que ell mateix feia mentre observava pel microscopi, que li van fer entendre la constitució i funcionament del nostre cervell. Ciència i art de la mà.

Més informació: https://www.salabeckett.cat/activitat-resta/ciencia-art-ma-ramon-y-cajal/

...

Llegeix més...

Jornada d’alimentació, nutrició, gastronomia i salut mental

28/09/17

Dirigida a farmacèutics, dietistes-nutricionistes, metges, logopedes, infermers i altres professionals sanitaris, estudiants, associacions de malalts i a totes aquelles persones interessades en l’alimentació i la salut mental.

...

Llegeix més...