Notícia

500 voluntaris han fet ja les proves presencials a l’Institut Guttmann

Cinc-cents voluntaris dels que van ser seleccionats per a participar en la fase presencial del projecte han passat ja per l’Institut Guttmann i l’Hospital Clínic per a fer-se les avaluacions en persona. La resta de voluntaris que encara no han fet les proves està previst que passin a fer-les al llarg d’aquest any.

Aquestes proves, que van començar al juny de 2018, proporcionen informació detallada de la funció cerebral i inclouen un examen mèdic, una avaluació física, la recollida de mostres biològiques, avaluacions cognitives, una ressonància magnètica cerebral estructural i funcional, una electroencefalografia i una estimulació cerebral no invasiva basades en la pertorbació de l’activitat cerebral.

Seguiment de la cohort

D’altra banda, la fase de seguiment online dels 5.000 voluntaris apuntats continua en marxa amb nous qüestionaris que s’envien al llarg dels mesos.

La fase online és molt important per a continuar disposant de dades sobre funcionalitat, queixes subjectives, hàbits etc. D’aquesta manera disposem de millors correlacions entre les dades neurobiològiques i els estils de vida,” explica Álvaro Pascual-Leone, director científic de l’estudi.

 

Anàlisi de dades

Els investigadors han analitzat ja les dades d’uns 3.000 participants que han completat tots els qüestionaris online dos anys després de l’inici del projecte.

“El més notable que hem après és que els aspectes de vida diària que són més importants, més essencials per a mantenir el cervell sa, són les relacions socials, el no sentir-se només, sentir-se recolzat, i tenir un propòsit vital ben definit,” explica Pascual-Leone.

De fet, segons les dades recollides, el propòsit vital, és a dir, saber què és el que un vol aconseguir que transcendeixi a un mateix, és tan important que media efecte de la resta.

“Un pot menjar menys, o pitjor, o no fer exercici, o menys exercici, si va en el bé d’un propòsit vital ben definit,” afegeix Pascual-Leone.

 

Si encara et falta algun qüestionari pots entrar aquí: